Virágzó vidékünk

Zavartalanul szemeteltek a Tisza-parton, felvétel készült róluk

pexels
pexels

Két horgász a Tisza-partján a nádba dobott el egy üdítős flakont és a vízpartra szórta a maghéjjakat.

A felvételen látható, hogy horgásztársaink a vízparton a nádba dobnak el egy üdítős flakont és a vízpartra szórják a maghéjjakat, írta Facebook oldalán a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Helyi horgászrendünk szerint, a horgász köteles a horgászat alatt keletkező hulladékot összegyűjtve szemetes zsákban tárolni, és azt a horgászat befejeztével magával vinni. Szemetelésnek minősül a cigarettacsikk, különböző magok héjai, valamint a rágógumi eldobása is. Szemetes horgászhelyen való horgászatért a területi jegy a helyszínen bevonásra kerül, vagy a horgászat közben keletkezett szemét hátra hagyása miatt utólagosan is bevonásra kerülhet

– részletezték a bejegyzésükben.

A törvény alapján, a helyi horgászrendben meghatározott szabályokat bizonyítottan megsértőtől, a helyi horgászrendben előzetesen meghatározott időtartamra, de legfeljebb öt évre a területi jegy kiadása megtagadható.

A horgász, a területi jegy jogosultjaként, a horgászat megkezdésével elismeri a horgászatra vonatkozó országos és helyi szabályok ismeretét és vállalja azok maradéktalan betartását. Tudomásul veszi, hogy köteles a halőri intézkedések betartására, az ellenőrzés során az együttműködésre. Továbbá abba is beleegyezik, hogy róla – külön jogszabályi előírások figyelembevételével – a hivatásos halőr kép-, videó- és hangfelvételt készíthet.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik