Mozaik

150 év után válnak meg a csodálatos családi birtoktól

Közel 80 éve senki sem él a hatalmas területen.

A Skóciához tartozó Shetland-szigeteken, Fethalandban közel háromhektáros birtok várja új gazdáját. Egy olyan terület, ahol közel 80 éve nem élt senki, de nyugalma, környezete és az ott lehetséges gazdálkodás csábító gondolatokat ébreszthet az ilyen miliőre vágyó emberfiában.

A fethalandi eladó földterület öt részből áll: négy kisüzemi gazdaságból és egy házból. A birtok már több mint 150 éve a David Murray család tulajdonában van, és most megválnának tőle.

A szakemberek jó szívvel ajánlják megvételre az ingatlant:

A hely ideális lenne azok számára, akik élvezni kívánják a vidéki élet romantikáját. Ez az egyik legszebb hely az Egyesült Királyságban – mondják.

A környék lenyűgöző tájakat és érdekes tengeri világot rejt csipetnyi viking történelemmel fűszerezve. A birtokon működött ugyanis a 15. században épült halászállomás, amelyet 1906-ban elhagytak.

Fethalandban 1944-ig éltek, ekkor David Murray apja máshová költözött. Életvitelszterűen azóta senki nem élt ott. Ma csak gyalogosan vagy jó „erős” terepjáróval érhető el. A főközlekedési út nincs messze, de a legközelebbi településig sokat kell utazni, ha az ember bevásárolni menne, vagy egyéb teendői intézné.

A birtokért egyébként 809.200 dollárt kérnek.

Via

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik