Otthon készült

Kreatív konyha: rántott burgonyaropogós sajtos bundában

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 02. 15. 18:55

Finom ropogós csoda, képtelenség belőle eleget készíteni, mert nem lehet betelni vele!
Korábban a témában:

Ráadásul nem igényel sok munkát, a ketkes.com receptje szerint gyorsan elkészül.

Hozzávalók

50 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 2 tojás, zsemlemorzsa, reszelt sajt, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem. A bundázáshoz tojás, zsemlemorzsa, reszelt sajt, a sütéshez, bőven olaj.

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és hidegen lereszeljük. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat, a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, és megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel ujjnyi rudakat formálunk belőle, és felvert tojásba meg reszelt sajttal kevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban ropogósra sütjük.

Tartármártással kínáljuk.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.