Otthon készült

Nyáridéző paprikakrémleves az őszi napokra

Krémes és lágy, az is megkedveli, aki például a lecsót nem szereti.

Amikor ezt a paprikalevest elkészítettem, a végeredmény engem is meglepett: az egész családot meghódította az ízletes finomság. Egy tányérral senki nem érte be vele, mindenki a merőkanál után nyúlt az első tányér elfogyasztása után.

Megfázásra garantáltan ez a legjobb gyógyító leves
Leves, aminek a legfontosabb összetevője a fokhagyma. Nem kevés!

Az biztos, hogy az is kedvelni fogja, aki egyébként nem rajong az összetevőiben hasonló lecsóért.

Most, hogy beköszöntött az ősz, jólesik felidézni a nyár ízeit, ráadásul a kápia paprika vagy a pritaminpaprika, illetve a kaliforniai fajta a piacokon elérhető áron kaphatóak még egy ideig.

A paprikakrémleves receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 4-5 db pritaminpaprika vagy kápia, esetleg piros kaliforniai paprika (édes legyen, az a lényeg)
  • 1-2 db tv-paprika
  • 4-5 db közepes paradicsom (édesebb fajta)
  • só, bors, piros paprika, őrölt kömény ízlés szerint
  • csipetnyi csilipaprika
  • tortillachips ízlés szerint

Elkészítése

  • Az olajon megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd a hagymát.
  • Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, lepirítjuk kicsit, majd fűszerezzük a paprikával, sóval, borrsal, köménnyel, csilipaprikával.
  • Hozzáöntünk 3-4 dl vizet, és beletesszük a paradicsomot.
  • 30 percig főzzük a levest. Kóstoljuk meg, ha nem elég édeskés, tegyünk bele egy teáskanál cukrot.
  • Miután az összes hozzávaló megpuhult, összeturmixoljuk a levest. Ha túl sűrű lenne, öntünk hozzá még kevés vizet, és azzal is jól összeforraljuk.
  • Ha nem sikerült lágyra turmixolni, vagy valaki nem szereti a családban a paprika héját, szűrjük át szűrőn.
  • Tálaláskor helyezzünk a tetejére pár darab tortillát, de reszelt sajttal is gazdagíthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kiemelt kép: Dubóczky Krisztina

Nagy hagyományú kis sütemény a különleges, csupa csoki isler
A boldog békeidők múlt század eleji hangulatát idézi meg a különleges finomság.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik