A megye új gasztroturisztikai attrakcióját az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesülete indította útjára május 9-én. A kezdeményezés célja, hogy a megye legkiválóbb desszertjeit bemutassa a nagyközönségnek, és hogy szemléltesse: Jász-Nagykun-Szolnok megye számos kulináris élménnyel kecsegtet az odalátogatóknak, írta az I love Tisza-tó.
A gasztrotúrában nyolc megyei étterem vesz részt, ezek pedig olyan desszert különlegességeket hoztak létre, amelyek magukban hordozzák a térség jellegzetes alapanyagait. Ilyen például a kisújszállási vadrizs, az alföldi kamilla és a homoktövis.
A elkészült desszertek a helyi, jól ismert formákat és ízeket felhasználva hoztak létre új, kreatív vonalat. A desszertek egész évben az éttermek étlapján lesznek, hogy mindenki megtapasztalhassa a megye legkülönbözőbb ízeit.
A program első évében a desszerteken és az édességeken van a hangsúly, ugyanis ezeknek nagy hagyománya van a megyében, elég csak a szolnoki habos islerre gondolni.
A megyei turisztikai egyesület abban bízik, hogy a hiánypótló kezdeményezéssel növelni tudják a turisztikai szezon hosszát, és abban, hogy a desszerttúrának köszönthetően a projektben résztvevő városok és éttermek forgalma megnő. Továbbá cél, hogy erősítse a vállalkozók közötti együttműködést és hogy elnyerjék a megyébe látogató vendégek szeretetét.