Életmód

Péknek állt az egykori ingatlanfejlesztő Szóládon

Franciaországban tökéletesítette szakmai ismereteit.

Hosszú utat tett meg Horváth Péter, aki a somogyi dombok között, a Balaton déli partján, a 480 lelkes Szóládon nyitotta meg saját pékségét, ahol éttermeknek süti a kovászos kenyereit, írta a Pécs Aktuál.

Horváth Péter nem tartja magát kézműves péknek, ahogy azt sokan teszik, ha kovásszal sütnek. Szerinte a lényeg az alapanyagban van, biobúzát használ, főleg a régi magyar fajtákból.

Alapanyag és gondoskodás: ettől lesz a kenyér a kenyér – vallja.

A közgazdász és pénzügyi szakember harmincas évei elején besokallt ingatlanfejlesztési munkájába, ekkor állt péknek. Egy budapesti pékség után Franciaországban tanulta meg, mit is jelent kenyeret sütni.

Kapcsolódó
Vissza a gyökerekhez: reneszánszát éli a kovászos kenyér
Egyre többen sütnek odahaza belőle, és több tucat kézműves pékség is kínálja az igazi mindennapi betevőt.

A pék egy feltétellel állt a portál kamerája elé: ha a videó nem hoz neki több vevőt, mert kapacitása véges és azt sem szeretné, ha a romantikus parasztháza kertjében egyik napról a másikra sorok kígyóznának.

A részletek pedig a videóból megismerhetők.

Kapcsolódó
Alapítvány lett Alex, a roma pék kampányából
A fiatalember intézményi formát adott karitatív munkájának, emellett sikeres érettségi vizsgát tett, megnősült és egy kisfiú is érkezett családjába.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik