Életmód

Közösségi kertet épített olasz üzletének tetejére a Lidl

A Lidl cég helyi vezetői a zöldtetős közösségi kertektől és a napelemektől jelentős energiamegtakarítást remélnek.

A Lidl olaszországi üzletének tetején városi közösségi kertet hozott létre, belgiumi üzleteinek tetőszerkezetére napelemek ezreit szereli fel a közeljövőben – írta a Magyar Mezőgazdaság.

80 ezer négyzetméteres a világ legnagyobb tetőkertje
Egymilliónál több növény otthona a magaslati zöldövezet.

A vállalat 2020-ra a teljes energiafelhasználása 12,5 százalékát megújuló energiaforrásokból kívánja előállítani.

Torinóban megnyílt a vállalat első olyan áruháza, melynek tetején közösségi kertet hoztak létre. A Lidl a jövőben több hasonló, energiatakarékos üzlet megnyitását tervezi Olaszországban.

Facebook / Lidl Italia

A német áruházlánc torinói tetőkertje a fenntartható gazdálkodás jegyében egy civil szervezettel együttműködve üzemel majd, az energiatermelés mellett munkalehetőséget biztosíthat a munkanélküliek számára. A tervek szerint a helyi iskolák tankertjeként is funkcionálhat majd a kert.

Maurizio Cellini az áruházlánc itáliai igazgatója elmondta, cégük a hasonló projektekkel nagyobb szerepet kíván vállalni az olasz társadalom életében. A sikeres társadalmi szerepvállalástól az olasz családok életminőségének javulását várják.

Belgiumban a tervek szerint 1,6 millió euró értékű fejlesztésbe fog a cég, hamarosan 7200 napelemet szerelnek fel Sint-Niklaas városában.

Sint-Niklaasban a kereskedelmi lánc közel 600 háztartás ellátásához elég áramot fog termelni évente, ami azt jelenti, hogy üzleteinek áramszükségletét 33 százalékban a napelemek fogják biztosítani.

A német cég előremutató takarékossági törekvése nem példa nélküli, korábban hírt adtunk Ausztriából is fenntartható fejlődést célzó kezdeményezésekről.

Nyáron hűt, télen "fűt" és otthonunk látványos dísze a zöldtető
Magyarországon is egyre inkább terjednek zöldtetők és élő falak.

Kiemelt kép: Facebook / Lidl Italia

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik