Életmód

Tutaján él és a Bodrogot tisztítja az önkéntes ökoharcos

A Bodrogra költözött a tavaly a Tiszán szinte példátlanul kitartó önkéntes munkát végző Párdy Bence, aki 2019-ben fél év alatt egyedül héttonnányi szeméttől, főleg PET-palacktól szabadította meg a szőke folyót, írta a Boon.

Sárazsdány környékén 2020. június közepén – Fotó: Facebook/Párdy Bence

Mint ismert, Párdy Bence tavaly feladta a munkahelyét, és támogatásokból élve fél éven keresztül gyűjtötte a hulladékot a Tisza mentén. Most Sárospataknál immár a támogatói felajánlásokból megépített tutajával szállt vízre, és tervei szerint szeptemberig takarítja a Bodrogot.

A fiatalember PET Kupa önkénteseitől tudta meg, hogy a Bodrogon is szükség van hasonló tevékenységre, ezért úgy döntött, hogy ezt a nyarat az északkeleti folyó takarításának szenteli.

Az összegyűjtött hulladék hasz­­nálhatatlan része a sá­ros­pa­taki segítőknek köszön­hetően a kommunális hul­ladékgyűjtőbe kerül, míg a PET-palackok túlnyomó többségét a PET Kupa már kiépült infrastruktúráján keresztül újrahasznosítják majd

– mondta a portálnak Párdy Bence.

A tavalyi munka során az önkéntes sátrazott kempingben, élt lakókocsiban, ezúttal pedig a tutajon lakik egy sátorban. Így egyhu­zamban akár több napot is el tud tölteni a vízen, a ter­mészetben, a településektől távol, ami kivételes él­ménynek ígérkezik.

Kiemelt kép: Facebook/Párdy Bence

Tengerparti szemétszedéssel töltötte nyaralását a fiatal környezetvédő
A szlovéniai Koper melletti nyaralása során Pethes Ágnes naponta szemetet szedett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik