Életmód

Rászoruló gyermekek karácsonyát tették szebbé a kaposvári egyetemisták

Saját feldolgozású gyümölcsleveket, száz kiló almát, ruhaneműket és irodaszereket, valamint az agráriumot népszerűsítő mesekönyveket és társasjátékokat adományozott az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégiumnak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

A Kaposvári Campus – hallgatói kezdeményezésre – ezzel immár negyedszer szerzett örömteli pillanatokat a rendkívül nehéz helyzetben élő mintegy száz gyermek számára.

Az intézmény hosszú évek óta kiemelkedő viszonyt ápol a baranyai iskolával, hiszen a tanító szakos hallgatók rendszeresen töltik itt szakmai gyakorlatukat.

Különösen fontos, hogy a jó kapcsolat részeként karácsony közeledtével ne csak az oktatásban figyeljünk a gyermekek fejlődésére, hanem amennyire csak tudjuk, tegyük könnyebbé mindennapjaikat is. Minderre ráadásul most, a koronavírus járvány okozta nehéz időszakban különösen nagy szükség van

– mondta Vörös Péter, a Kaposvári Campus főigazgatója az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégiumban történt átadáson.

A MATE Soroksári Kísérleti Üzem és Tangazdaságából eljuttatott adományban száz kilónyi saját nemesítésű alma, 250 liter 100%-os almalé, valamint 130 liter 100%-os cékla-almalé szerepelt, ami rendkívül fontos hozzájárulást jelent a gyermekek téli vitaminpótlásához. Az egyetem tudatformáló mesekönyveket és társasjátékokat is eljuttatott az iskolásoknak, miáltal a gyermekek játékos formában nyerhetnek bepillantást a mezőgazdaság varázslatos világába, a tanyasi életbe és a szántóföldeken folyó munkafolyamatokba.

Kapcsolódó
100 borsodi kisgyerekhez jut el a jótékonykodó karácsonyi angyal
A fiatalember önkéntes akcióval kívánja szebbé tenni a gyermekek ünnepi hangulatát.

A kezdetektől fogva támogatta a tanító szakos hallgatók kezdeményezését a gyakorló iskola, a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium nevelőtestülete, diákönkormányzata és szülői munkaközössége. Emellett idén a Szentandrássy István Egyetemi Roma Szakkollégium hallgatói 72, főként iskolaszerekből álló ajándékcsomagot is összeállítottak, a Kaposvári Campus dolgozói pedig jó állapotú ruhákat, cipőket és játékokat gyűjtöttek a gyermekek részére.

A Neveléstudományi Intézet pedagógiai képzései tekintetében mindig is kiemelt szempont volt, hogy a hallgatók ne csak elméleti tudásra tegyenek szert, hanem olyan gyakorlati tapasztalatok birtokába is jussanak, amely a való életre tanítja őket. A hallgatók mostani kezdeményezése és példaértékű összefogása egyértelműen azt bizonyítja, hogy valóban elhivatottak szakmájuk iránt és kötelező szakmai gyakorlatukon túl is örömmel segítik a mélyszegénységben élő gyermekeket.

Kapcsolódó
Országszerte állnak a jótékony célú szabadfogasok
Ha van egy felesleges, általad már nem használt kabát, vidd el te is, akaszd fel egy fogasra. Valaki másnak nagy segítség lehet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik