Életmód

Rászoruló gyermekek karácsonyát tették szebbé a kaposvári egyetemisták

Saját feldolgozású gyümölcsleveket, száz kiló almát, ruhaneműket és irodaszereket, valamint az agráriumot népszerűsítő mesekönyveket és társasjátékokat adományozott az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégiumnak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

A Kaposvári Campus – hallgatói kezdeményezésre – ezzel immár negyedszer szerzett örömteli pillanatokat a rendkívül nehéz helyzetben élő mintegy száz gyermek számára.

Az intézmény hosszú évek óta kiemelkedő viszonyt ápol a baranyai iskolával, hiszen a tanító szakos hallgatók rendszeresen töltik itt szakmai gyakorlatukat.

Különösen fontos, hogy a jó kapcsolat részeként karácsony közeledtével ne csak az oktatásban figyeljünk a gyermekek fejlődésére, hanem amennyire csak tudjuk, tegyük könnyebbé mindennapjaikat is. Minderre ráadásul most, a koronavírus járvány okozta nehéz időszakban különösen nagy szükség van

– mondta Vörös Péter, a Kaposvári Campus főigazgatója az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégiumban történt átadáson.

A MATE Soroksári Kísérleti Üzem és Tangazdaságából eljuttatott adományban száz kilónyi saját nemesítésű alma, 250 liter 100%-os almalé, valamint 130 liter 100%-os cékla-almalé szerepelt, ami rendkívül fontos hozzájárulást jelent a gyermekek téli vitaminpótlásához. Az egyetem tudatformáló mesekönyveket és társasjátékokat is eljuttatott az iskolásoknak, miáltal a gyermekek játékos formában nyerhetnek bepillantást a mezőgazdaság varázslatos világába, a tanyasi életbe és a szántóföldeken folyó munkafolyamatokba.

Kapcsolódó
100 borsodi kisgyerekhez jut el a jótékonykodó karácsonyi angyal
A fiatalember önkéntes akcióval kívánja szebbé tenni a gyermekek ünnepi hangulatát.

A kezdetektől fogva támogatta a tanító szakos hallgatók kezdeményezését a gyakorló iskola, a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium nevelőtestülete, diákönkormányzata és szülői munkaközössége. Emellett idén a Szentandrássy István Egyetemi Roma Szakkollégium hallgatói 72, főként iskolaszerekből álló ajándékcsomagot is összeállítottak, a Kaposvári Campus dolgozói pedig jó állapotú ruhákat, cipőket és játékokat gyűjtöttek a gyermekek részére.

A Neveléstudományi Intézet pedagógiai képzései tekintetében mindig is kiemelt szempont volt, hogy a hallgatók ne csak elméleti tudásra tegyenek szert, hanem olyan gyakorlati tapasztalatok birtokába is jussanak, amely a való életre tanítja őket. A hallgatók mostani kezdeményezése és példaértékű összefogása egyértelműen azt bizonyítja, hogy valóban elhivatottak szakmájuk iránt és kötelező szakmai gyakorlatukon túl is örömmel segítik a mélyszegénységben élő gyermekeket.

Kapcsolódó
Országszerte állnak a jótékony célú szabadfogasok
Ha van egy felesleges, általad már nem használt kabát, vidd el te is, akaszd fel egy fogasra. Valaki másnak nagy segítség lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.