Életmód

Érintetlen csodavilágba invitál a Sárga ruhás lány

Harmincz Rita
Harmincz Rita
Azt mondják, aki egyszer ide eljut, annak nehéz lesz visszatérni a civilizációba.

Harmincz Rita, vagy ahogy a világhálón ismerik, a Sárga ruhás lány 2014-ben “ment világgá”, hogy egy évvel később Indonéziában találjon otthonra. Éveket töltött a távoli szigetországban, bebarangolta annak szinte minden szegletét. Férjét Jáva szigetén ismerte meg, kislányuk hamarosan betölti negyedik életévét.

A koronavírus-járvány miatti világpánik őket is “hazavezényelte” Magyarországra. 2020 márciusában jöttek haza Indonéziából szinte az utolsó repülőgéppel, ám a szigetország iránt érzett szerelem megmaradt. Ennek legfrissebb bizonyítéka, hogy a Sárga ruhás lány újra az indonéz szigetvilágban tartózkodik, közösségi oldalán pedig álomutazásra invitálja az utazni vágyókat Indonézia földi paradicsomába, Raja Ampatra.

harmincz rita

Mindössze tizennégy főnek lesz lehetősége részt venni 2024 februárjában az álomutazáson, melyet Bögödi Viktor indonéz-specialista utazási szakértővel, túravezetővel közösen szerveznek.

12 napos álomutazásra hívunk, ahol meglátogatjuk Raja Ampat ikonikus helyeit, azokat is, amelyek távol esnek a tipikus túraútvonalaktól

– írta Harmincz Rita, hozzáfűzve: az autentikus, helyi élményeket keresik, nem azt, ami kényelmes, hanem azt, ami a valóság.

Raja Ampat különlegessége abban is rejlik, hogy még mindig kevesen ismerik, nehéz és költséges oda látogatni. A szálláshelyek is a helyi körülményeknek megfelelően alakultak ki, nincsenek luxushotelek.

harmincz rita

Raja Ampat, a földi paradicsom

Raja Ampat méltán érdemi meg a földi paradicsom elnevezést. Aki egyszer ide eljut, annak nehéz lesz visszatérni a civilizációba.

 

Raja Ampat a világ egyik top “felfedező merülő” és búvár desztinációja, egy 1600 szigetből álló sziget csoport, amelynek nagy része lakatlan.

 

Raja Ampat a korall háromszögben fekszik. Nehéz versenybe szállni vele, hiszen ezen a helyen koncentráltan található a világon fellelhető korallfélék 75 százaléka. A több mint 2000 féle fajta hal, különleges vízi élőlények mind a napi merülések részei lesznek.

 

Szinte mindennapos a cápákkal – black tip, white tip sharks – teknősökkel, delfinekkel való találkozás, és ehhez nem kell búvárnak lenni.

A Sárga ruhás lány és a szintén Indonéziában élő utazásszervező társa a különös utazás során ellátogatnak a résztvevőkkel a Pianemo és a Wayag szigetvilágba, 2 napos dzsungeltúrán kalandoznak Waigeo szigetén, Batanta szigetén Raja Ampat legnagyobb vízesésében csobbannak egyet, lakatlan szigetekre látogatnak el, megismerkednek helyi falvakkal és közösségekkel, a víz alatti világ csodáival, és természetes környezetükben figyelnek meg egzotikus állatokat és növényeket.

Képgalériánkban megcsodálható Raja Ampat csodavilága

Galéria

Fotók: Harmincz Rita

Kapcsolódó
Meséket írt kalandozásairól a világutazó sárga ruhás lány
Mennyi mindenre nincs is igazán szükség, ha egymáshoz tudunk kapcsolódni - vallja Harmincz Rita.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik