Életmód

Drónnal és kamerával vallatja szerelmét, a Balatont

Böröczky Bulcsú
Böröczky Bulcsú
Böröczky Bulcsú lebilincselő képeiről a Balaton visszamosolyog ránk.

Akárcsak Egry József festőművészt, úgy Böröczky Bulcsú fotográfust is a magyar tenger fényjelenségei izgatják. A Balatonbogláron élő alkotó káprázatos felvételeivel hétről hétre elvarázsolja a Balaton szerelmeseit. A balatoni fotós képeit már több alkalommal megmutatta a Sokszínű vidék is, de korántsem csupán ennek köszönhető, hogy országosan ismert az alkotó munkássága.

Böröczky Bulcsú

A kreatív fotográfus drónjával a magasból pásztázza a tó környékét, és fentről legtöbbször olyan dolgokat is észrevesz, ami „földközelből észrevétlen marad az emberek számára. Amikor a kecses kócsagok csapata szárnyra kél a kiszáradt halastavak felett, Bulcsú is munkához lát, és megörökíti a felejthetetlen élményt.

Borászból lett természetfotós

Októberi kora estén felizzó vérvörös fasor, nedvzöld rét vagy borongós viharfelhők a Balaton hullámoktól borzolt tükre felett – megannyi villanás, eleven pillanatkép. A „balatoni gyerek” kedvenc témája mi is lehetne más, mint a páratlan atmoszférával kecsegtető hatalmas tó. Böröczky Bulcsú a fotózásból él, munkatársaival négy éve a balatonboglári városi médiát üzemeltetik, emellett számos cég állandó fotósaként tevékenykedik.

Galéria
Böröczky Bulcsú

A saját vállalkozásom egyik alapja is a fotók értékesítése. Eredeti szakmám kertész-szőlész. Balatonbogláron élek immár több mind 30 éve, előtte pedig Balatonszemesen laktam. Mindig balatoni gyerek voltam, és az is maradok. Nagyjából 7-8 éve foglalkozom a fotózással, mára ez a munkámmá vált

– mesélte Böröczky Bulcsú a Sokszínű vidéknek.

Böröczky Bulcsú

Fókuszban a Balaton

Böröczky Bulcsú azt is elmondta, hogy a lakhelyéből adódva a Balaton a legkedvesebb témája, de emellett bárhol, bármit, bármikor szívesen lefotóz. A drónnal felszerelt fotóst különleges kapcsolat fűzi a természethez.

Galéria
Böröczky Bulcsú

A drón egy hihetetlenül jó eszköz, de sajnos sokan ellenségként tekintenek rá. Úgy gondolom, mindig természet és tájfotós leszek, és az is maradok. Az emberekkel nem találom meg olyan könnyen a kontaktust, ellenben a természettel, ahol bármikor otthonosan mozgok. Emiatt nem is nagyon erőltetem a portré fotózást vagy bármit, ami emberekkel kapcsolatos, de természetesen ez a munkám része és ha kell hát kell

– fejtegette a természetfotós.

Galéria
Böröczky Bulcsú

Üzen a természet

Böröczky Bulcsú számára a Balaton jelent mindent, itt nőtt fel, itt talált egymásra a párjával, aki egy balatoni lány. Minden ide köti, az emlékek, a család, az élete, a munka és a barátai.

Akik igazán szeretik a természetet, azoknak éppen nincs szükségük „üzenetre”, hiszen ők is jól tudják, érzik, hogy a természet nélkül nem létezik teljes élet. Azoknak, pedig, akik nem látják meg benne a gyönyörűséget, a művészetet, azt javaslom, kövessék a Facebook oldalamat, mely által elfogultság nélkül lesznek egy nagy rendszer része. Nézőként csupán, vagy „szerves részeként”, azt már rájuk bízom.

A cikkben szereplő fotókat Böröczky Bulcsú készítette.

Kapcsolódó
Távoli bolygóra hajaznak a balatoni halastavak
Fantasztikus "térképfestményt" örökített meg a fotós.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik