Kertünk-Portánk

Önfenntartó gazdaságot hozott létre a város közepén a szombathelyi mesterszabó

Orvosi tanácsra kellett kiszállnia a rohanó mindennapok mókuskerekéből.

Balogh Szabolcs szombathelyi mesterszabó és felesége, Eszter önfenntartó gazdaságot hozott létre Szombathelyen, ahol falusi feelingben élnek két gyermekükkel, írta a Nyugat.hu.

Az önfenntartás iránti vágy valóban egy viszonylag új keletű jelenség. Elsősorban a városi környezetből és a mindennapi robotból való kiszakadás, illetve a környezettudatosság hívta életre, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Évkerék Ökotanya: a fenntartható életet választotta a mérnök-házaspár
Az állatok és a föld iránti felelősség sok mindent átformál, így a testet és lelket is egyaránt.

Négy éve orvosi tanácsra a rohanó mindennapok mókuskerekéből kellett kiszállnia Balogh Szabolcsnak. Amint a Horváth G. Martin és Baráth Noémi által készített videóban elmondta, a szinte nonstop szabás-varrást váltották fel új életmódjukkal.

A falusi gazdálkodást három éve kezdték el. Korábban kelnek és később fekszenek le, mint az emberek többsége, de örömüket lelik az állatok tartásában. Mindezt amolyan szabadidős tevékenységnek tekintik, hiszen a szabászatot sem adták fel, de testileg és lelkileg is feltölti őket a gazdálkodás szépsége.

A munkában 3 és 6 éves lányaik is örömmel segítenek, élvezik a kecskék fejését, a bakkecskén való lovaglást, és imádják az anyuka által készített szörpöket, befőtteket, savanyúságokat és sajtokat.

A család teljes történetét a videóban ismerhetjük meg. Érdemes megnézni és hallgatni, hogyan néz ki ma egy önnfenntartás felé tartó családi gazdaság a város szívében.

Kiemelt kép: Baráth Noémi/nyugat.hu

Fiatal házaspár ökoforradalma egy alföldi tanyán
Régi álmukat váltották valóra azzal, hogy kiköltöztek a városból a dél-magyarországi tanyára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik