Mozaik

Meghitt pillanatról készült 2018 legkedveltebb természetfotója

Korábban megírtuk, távolba meredő piszeorrú majmokat ábrázoló kép nyerte a fődíjat az idei Wildlife Photographer of the Year versenyen, amelynek eredményhirdetést a londoni Természettudományi Múzeumban rendezték meg októberben.

Arany piszeorrú majmokról készült az év természetfotója 2018-ban
A holland Marsel van Oosten a kínai Csinling hegyekben készítette a felvételt.

A verseny ugyanakkor ezzel még közel sem ért véget. Ahogy az intézmény idén is kíváncsi az emberek véleményére, és a Lumix támogatásával keresték 2018 közönségdíjas természetfotóját. Az eredményeket szerdán ismertették a honlapjukon.

A közlemény szerint összesen 16 ezren szavaztak, a legtöbb voksot pedig David Lloyd oroszlánokról készült felvétele kapta. A fiatalember elmesélte, a két kifejlett hím állat körülbelül harminc másodpercre összedugta a fejét. Mivel ez a viselkedés egyáltalán nem jellemző az oroszlánokra, David Lloyd úgy érezte, hogy egyedülálló pillanatoknak lehetett szemtanúja, amit meg kellett osztania a világgal.

David Lloyd

Ami magyar szempontból külön öröm, hogy Máté Bence afrikai vadkutyákról készült fotója bekerült a legjobb ötbe a szavazatok alapján.

Máté Bence
Titkairól mesélt a világhírű magyar természetfotós
A madarak láthatatlan fotósa elnyerte a természetfotósok Oscar-díját, és készített róla filmet a Spektrum TV is.

Az élmezőnyben végzett még Matthew Maran rókáról és „tükörképéről” készült felvétele, bekerült a top 5-be Justin Hofman éhező jegesmedvét megörökítő képe és szintén nagyon sok voksot zsebelt be Wim Van Den Heever, aki a Falkland-szigeteken kapott lencsevégre három királypingvint.

Matthew Maran
Justin Hofman
Wim Van Den Heever
Kihirdették 2018 legszebb madárfotóit, egytől egyig lenyűgözőek
Azt már a döntős felvételek láttán lehetett tudni, hogy a zsűrinek rendkívül nehéz dolga lesz a mostani kiírásban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik