Mozaik

Kalapot emeltek a kinn élő magyar közösség előtt Tenerifén

Környezetvédő akciójukkal jó példát mutattak más nemzetek polgárainak is.

A földkerekség óceánjaiban és tengereiben felhalmozódó, többnyire a partokra sodródó műanyag szemét napi téma a világsajtóban. A környezetvédő szervezetek mellett már a multinacionális vállalatok is belátták, sürgősen tenni kell valamit, különben a műanyag az egész Földet ellepi és élhetetlenné teszi.

„A szemétszigetek nem fognak maguktól eltűnni” - A 24 éves holland srác, aki megmenti az óceánokat
A fiatalember az életét tette fel az óceánok megmentésére, és most hatalmas lépést tett.

A Kanári-szigetek legkedveltebb részét, Tenerifét, illetve annak népszerű strandját is szennyezés sújtja. Poris de Abona település partjára folyamatosan érkezik a hulladék, és sok önkéntes dolgozik azon, hogy ezt a látványt megszüntesse.

A Tenerifén élő magyarok közössége a Tenerifei Magyar Ház segítségével az elmúlt napokban szemétgyűjtési akciót szervezett Poris partjainál. A több mint két tucat kinn élő honfitársunknak az akció során sikerült 52 zsák szeméttől megszabadítania a környéket.

Trashchallenge

Trashchallenge,Poris de Abona,Tenerife. Hungarian community.

Közzétette: Made in Medi , moments in Tenerife and arrounds. – 2019. április 8., hétfő

Környezetszépítő akciójukat a település vezetői is megköszönték, jó példaként említve a magyar kolónia összefogását.

A magyar közösség közben felhívással fordult a szigeten élő más nemzetek polgáraihoz, hogy együttesen segítsék a helyieket a szemét elleni küzdelemben. Mint Sajtos Gábor, a Tenerifén élő magyarok egyik aktivistája a Sokszínű Vidék érdeklődésére elmondta, remélik, hogy igazi nemzetközi csapatot sikerül toborozniuk az akció folytatására.

Elmentek nászútra és vállalkozók lettek a Kanári-szigeteken
Olykor háborgó óceánt, sziklás, fekete-homokos tengerpartot, hegyeket, erdőket és nyüzsgő tengerparti életet kínál Tenerife.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik