Mozaik

Kalapot emeltek a kinn élő magyar közösség előtt Tenerifén

Környezetvédő akciójukkal jó példát mutattak más nemzetek polgárainak is.
Korábban a témában:

A földkerekség óceánjaiban és tengereiben felhalmozódó, többnyire a partokra sodródó műanyag szemét napi téma a világsajtóban. A környezetvédő szervezetek mellett már a multinacionális vállalatok is belátták, sürgősen tenni kell valamit, különben a műanyag az egész Földet ellepi és élhetetlenné teszi.

08.09.2018,USA, San Francisco: The Dutchman Boyan Slat, founder of the initiative "Ocean Cleanup", is on the press boat. In San Francisco Bay, the "The Ocean Cleanup" project has set course for the world's largest garbage carpet. A 600 metre long floating pipe, on which a kind of curtain hangs three metres deep into the water, was pulled out to sea with the help of a tugboat from Alameda near San Francisco. Photo: Barbara Munker/dpa
„A szemétszigetek nem fognak maguktól eltűnni” - A 24 éves holland srác, aki megmenti az óceánokat
A fiatalember az életét tette fel az óceánok megmentésére, és most hatalmas lépést tett.

A Kanári-szigetek legkedveltebb részét, Tenerifét, illetve annak népszerű strandját is szennyezés sújtja. Poris de Abona település partjára folyamatosan érkezik a hulladék, és sok önkéntes dolgozik azon, hogy ezt a látványt megszüntesse.

A Tenerifén élő magyarok közössége a Tenerifei Magyar Ház segítségével az elmúlt napokban szemétgyűjtési akciót szervezett Poris partjainál. A több mint két tucat kinn élő honfitársunknak az akció során sikerült 52 zsák szeméttől megszabadítania a környéket.

Trashchallenge

Trashchallenge,Poris de Abona,Tenerife. Hungarian community.

Közzétette: Made in Medi , moments in Tenerife and arrounds. – 2019. április 8., hétfő

Környezetszépítő akciójukat a település vezetői is megköszönték, jó példaként említve a magyar kolónia összefogását.

A magyar közösség közben felhívással fordult a szigeten élő más nemzetek polgáraihoz, hogy együttesen segítsék a helyieket a szemét elleni küzdelemben. Mint Sajtos Gábor, a Tenerifén élő magyarok egyik aktivistája a Sokszínű Vidék érdeklődésére elmondta, remélik, hogy igazi nemzetközi csapatot sikerül toborozniuk az akció folytatására.

Elmentek nászútra és vállalkozók lettek a Kanári-szigeteken
Oykor háborgó óceánt, sziklás, fekete-homokos tengerpartot, hegyeket, erdőket és nyüzsgő tengerparti életet kínál Tenerife.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.