Mozaik

Ezekben a fa lakókocsikban eggyé olvadhatunk a természettel

Ezen a helyen elfelejthetjük a stresszt, megpihenhetünk a gyümölcsöskert ölelésében.

Angliában, Worcestershire megyében, a Malvern-hegység ősi gránitszikláinak 15 km hosszú fenséges vonulatának egyik településén, Mathonban található ez a bájos hely. A Pippin gyümölcsöskertben olyan érzés ragad magával minden idelátogatót, mintha a környező fákból nőttek volna ki ezek a meseszép, fa lakókocsik, ajtajaikon gyönyörű fafaragással.

Fotó: Instagram/canopyandstars

Vannak kinti lámpák is, amelyek lehetővé teszik az éjszakai kiruccanást is, de egy fáklya mindenképp hasznos, ha az erdőben akarunk sétálni egyet a friss levegőn, tiszta éjszakákon pedig csodálatos látvány tárul elénk: a csillagos ég a civilizáció elektroszmogjától távol valótlanul fényesen ragyog.

Galéria
Fotó: Instagram/canopyandstars

A Pippin gyümölcsöskertből egy gyalogút vezet keresztül a mezőn, 40 méternyire a kis táborhelytől. A szezonális, alkalmi természetjárók vagy gyümölcsszedő munkások kivételével csak a szomszédban legelésző juhok zavarhatják meg az itt pihenők nyugalmát. Őket persze olykor a kerítéshez hozza a kíváncsiság, mit tesznek-vesznek, vagy épp sütögetnek a táborlakók.

Fotó: Instagram/canopyandstars

A csendes gyümölcsösben jólesik elkortyolni a helyi specialitást, az itteni, a Malvern-hegység lankáin termő gyümölcsből készített zamatos almabort.

Fotó: Instagram/canopyandstars

A walesi ciprus fűszeres illata köszönt reggelente, ha kihajolunk az ablakon.

Fotó: Instagram/canopyandstars

A lakókocsik komfortosak, jólesik ellazulni bennük egy hosszú nap után, egy nagyobb túra fáradalmait kipihenve, amikre itt bőven akad lehetőség.

Mindenféle vadon élő állatot láthatunk és hallhatunk itt, ha nyitva tartja a fülünket, de kikerekezhetünk a mezőre vagy az erdőre, de lehet itt biciklit is kölcsönözni. Gyalog útnak indulva a Malvern Hills kiemelkedő természeti szépségű területére érünk el, ahol a gazdaság egy része is van. Az egyik ösvény nagyjából 5 kilométeres hegymászással vezet a Worcestershire Beacon tetejére, amely bár nem sétagalopp, de a lenyűgöző kilátás megéri a fáradságot és az izzadságcseppeket.

Cradley temploma – Fotó: Wikimédia Commons/Bob Embleton

Egy másik irányba pedig ugyanaz a távolság a Vörös Oroszlán kocsmához vezet, ahol felfrissülhetünk egy jó helyi sört vagy az itteni almabort kortyolva. A hegyi túra után ide is betérhetünk, ha marad hozzá erőnk a nap végére. Ledbury, Hereford és Malvern piacai és üzletei is viszonylag a közelben fekszenek, ha kerékpárral indulunk útnak, de Cradley kis falusi hentesboltja is csak három kilométerre van, ahol akár az esti grillezéshez is bevásárolhatunk.

Kiemelt kép: Instagram/canopyandstars

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik