Mozaik

Vizes borogatással védték meg az idős fákat Varsóban

Íme egy jó példa: többet ésszel, mint erővel!

Pőthe Attila egy lengyelországi út során Varsóban érdekes dologra lett figyelmes, melyet egy fényképen megörökített.

Famatuzsálemeket ment meg ég és föld között a faápoló
Börzsei Bence élethivatásának tekinti a fák megmentését, szakszerű gondozását.

Másfél éve fotóztam, de a napokban rendezgettem a fotóimat, ekkor bukkantam rá egy korábbi kirándulásom képei között erre a figyelemreméltó megoldásra. Gondoltam, megéri terjeszteni a jó példát

– mondta a Sokszínű Vidéknek Pőthe Attila.

Építkezni, várost csinosítani, csatornázni, vagy karbantartani sokféle módon lehet. Attila, a pesti idegenvezető Varsóban egy útfelbontásba botlott, séta közben idejében a lába elé nézett, és meglepetten látta, hogy csatornázás közben a fák gyökereire vizes rongyokat csavartak a munkások, így védve meg azokat az árokásással járó munka esetleges pusztításától.

Varsóban fotóztam ezt a csatornafektetős képet. És hogy mi az érdekes benne? Hát az, hogy az útban lévő fa gyökereit nem…

Közzétette: Attila Pőthe – 2019. augusztus 15., csütörtök

A közelmúltban oldalunkon egy építkezés kapcsán felháborító esetről számoltunk be, néhány hete Szolnokon a munkások az útjukba került fecskefészkek tucatjait verték le egy rendelőintézet faláról. Ezzel szemben a lengyel munkások famentő példája követendő lehet a későbbiekben, egy járható utat mutat a városi környezet védelmére.

Szerencsére Magyarországon is tudunk okos kezdeményezésekről beszámolni, amely Varsó famentőinek gondosságához hasonlóan azt jelzi, megéri körültekintőbben, okosabban élni, gondolkozni, hiszen a természet hatványozottan meghálálja a gondoskodást.

Kiemelt kép: Facebook/Pőthe Attila

Néhány hét alatt hárommillió facsemetét ültettek el a vasi erdőkben
A facsemeték mellett fenyőmag és makk is bőven került a talajba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik