Mozaik

Aranyáron jelent meg a piacokon a szamóca

Az importból származó gyümölcsért közel háromezer forintot is elkérnek.

A hazai szamócára még hónapokig várni kell, importból azonban máris bőséges a kínálat a piacokon.

A szamóca szüret leglátványosabb és legpraktikusabb módja
Szüret, látványosan és okosan. Néhány praktika, amit jó tudni.

A Beol körülnézett a Békés megyei piacokon, és gyűjtéséből kiderült, hogy a kedvelt gyümölcs kilóját 2600-2900 forintos áron kínálják a standokon.

Hogy ez az ár kinek drága és kinek nem, az nyilván egyéni megközelítés kérdése. Csodálkozásra azonban nincsen okunk: a Budapesti Nagybani Piac legfrissebb listája szerint a viszonteladó kereskedők és kofák 1900-2200 forintos áron juthatnak hozzá a szamóca kilójához, a beszerzési árra pedig nyilván mindenki ráteszi a kalkulált árrést.

A piacokhoz hasonlóan az import szamóca megjelent több áruházlánc kínálatában is. A Lidlben például a jelenlegi akció keretében a 250 grammos kiszerelésért 379 forintot kérnek az eredeti 599 forintos ár helyett, míg a Tescoban – szintén kedvezményesen – hasonló kiszerelésben 449 forintért kapható az import szamóca az eredetileg szintén 599 forint helyett.

Sütés nélkül készül a mutatós és finom epres túrótorta
Gyorsan elkészíthető és minden alkalomra tökéletes választás.

A Békés megyei hírportál piaci körképéből az is kiderül, hogy az utóbbi napokban 400 forinttal drágult az import szőlő ára, melyet 1300-1600 forintos áron kínálnak. Ezt a nagybanin 800-1250 forint között adják a kereskedőknek.

Kiemelt kép: Pixabay

Aranyára van a magyar epernek, 5 ezer forintot is elkérnek egy kilóért
Húsvétra még tovább emelkedhet a fóliasátrakban termett hazai gyümölcs ára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik