Mozaik

Ez a világ egyik legszebb karácsonyi botanikus kertje

Longwood Gardens
Longwood Gardens
Ez a csoda egy karácsonyi bakancslista előkelő helyén végezne.

Ismételten ámulatba ejti a több tízezer látogatóját a pennsylvaniai Longwood Gardens botanikai kert. Minden karácsonyi ünnep egy újabb lehetőség arra, hogy valóságos mesevilágba kalauzolja az érdeklődőket.

Kapcsolódó
Bemutatkozik a világ öt lenyűgözően szép botanikus kertje
Ezeken a helyeken az ember megérezheti a természet erejét és minden szépségét.

A több mint 1077 hektárnyi kertből, erdőből és rétből áll a pennsylvaniai botanikum az első számú kertészeti bemutatókert az Egyesült Államokban. Egész évben nyitva áll a látogatók előtt, ahol az őshonos és egzotikus növények és kertészet széles tárházával ismerkedhetnek meg az idelátogatók.

20 beltéri kertből áll és számtalan szökőkútban gyönyörködhetünk. Longwood növénygyűjteménye több mint 10 000 növénnyel büszkélkedhet. Bár a kertek középpontjában a kertészeti kiállítások állnak, de nagy hangsúlyt fektetnek a kiemelt gyűjtemények fejlesztésére és kezelésére. Kedvelt gyűjtemények: krizantém, orchidea, lila kollekció, páfrányok, bonsai, tavirózsa és páfrányok.

A kert kiterjedt oktatási programokkal rendelkezik, beleértve a tandíjmentes, kétéves professzionális kertészeti iskolát, egy posztgraduális programot és kiterjedt szakmai gyakorlatokat.

Egyetlen karácsonyi ünnep sem múlhat el szemet gyönyörködtető látvány nélkül. Bámulatos kompozíciókkal és ünnepi varázslattal találkozhatunk  a télikertekben.

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Longwood Gardens

A kültéri séta során fantasztikus fények kísérik a látogatók útját. Ebben a környezetben kisvonatozni maga a mennyország.

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Longwood Gardens

Az idei  Longwood karácsony egyik témája a tűz és a jég.

Bár a tűz és a jég rendkívül kontrasztos elemek és nehéz harmóniába hozni, de a fotókat látva elmondhatjuk, hogy a bennük rejlő szépséget sikerült tökéletes kompozícióba egyesíteni. A jég sokrétű pompája az egyik kiállítóteremben tekinthető meg, ahol a páfrányerdőt egy alpesi csodaországgá varázsolták, jeges, bonyolult vízi utakkal, finoman csoportosított fákkal, lépcsőzetes vízesésekkel és fölötte felfüggesztett jégcsapokkal.

hank-davis

hank-davis

Végezetül, tegyünk egy virtuális sétát Longwood Gardens gyönyörű karácsonyi kertjébe!

Kapcsolódó
Ez a világ legmagasabbra növő virága
Dögvirágnak is nevezik, mert egy ideig orrfacsaró bűzt áraszt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik