Mozaik

Vadvirágos rétekről álmodnak Egerben

Németh Ákos/Facebook
Németh Ákos/Facebook
Jövőre növelni akarják a méhlegelők területét.

2023-ban az ideinél nagyobb területen igyekszik Eger méhlegelőket kialakítani. Már a tavasszal bejelentette a város, lesznek olyan területek, ahol tervezetten nem vagy a megszokottnál jóval ritkábban nyírják, kaszálják a növényzetet. Akkor több helyre is terveztek “méhlegelőt”, összesen több mint 16 ezer négyzetméteren, ám a terveket nem sikerült teljes mértékben megvalósítani, egyes kijelölt helyeken ugyanis túlbuzgóságból mégis lenyírták a vadvirágos réteket, írta az Egri Ügyek.

Kapcsolódó
Mágnesként vonzza a méheket a bogáncs és az aggófű
Egy új tanulmány szerint kétszer is meg kellene majd gondolnia a kertészeknek, hogy milyen gyomot irtanak ki.

Szerencsére maradtak területek a városon belül, ahol működik a program.

Kértük a Városgondnokságot, hogy jobban figyeljenek oda arra, mely kijelölt területeken nem kell kaszálni a megszokott gyakorisággal

– mondta el az alpolgármester, tanulva a hibából.

A város új főkertésze, Ferenczy Tamás is támogatja a kezdeményezést, így vele egyeztetve jövőre új lendülettel, még nagyobb területekkel fog bele a város a programba. Ferenczy Tamás azt tervezi, hogy diplomamunkájukat író egyetemistáknak ajánlja majd a programot, monitorozni az élővilág átalakulását – így ellenőrizni lehet az önkormányzat a program eredményességét, a talaj víz- és, hőháztartásának alakulását.

Kapcsolódó
10 virág, ami garantáltan méheket csal a kertbe
Az élénk színek vonzóak, ezen belül a kék, lila, sárga, fehér virágokat különösen kedvelik a méhek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik