Mozaik

Bélyegen tért vissza Mazsola és Tádé

Balogh Zoltán/MTI
Balogh Zoltán/MTI
A Weisenburger István által tervezett Mazsola és Tádé bélyegblokk címletein a sorozat három főszereplője látható, a keretrajzon pedig a tökház és néhány további szereplő is megjelenik.

A Mesehősök bélyegsorozat részeként Mazsola és Tádé sorszámozott alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) együttműködésben, írta az MTI.

A Magyar Posta és az MTVA együttműködésében már a negyedik alkalmi bélyegblokk jelenik meg a Mesehősök sorozatban, 2020-ban például Frakk szerepelt a bélyegeken.

Kapcsolódó
Régi mesék, amik ma is az életre tanítanak
A mese a legjobb érzelmi intelligenciafejlesztő módszer és a minőségi idő egyik legértékesebb módja. Nem csak szórakoztat, de jóra is tanít.

A Mazsola és Tádé című sorozat Bálint Ágnes munkásságának egyik ékköve.

A közmédia ma is kiemelt figyelmet fordít a gyerektartalmakra: olyan műsorokat szeretne gyártani, amelyek nemcsak lefoglalják, szórakoztatják a gyerekeket, hanem mondanivalójuk is van.

Büszkék vagyunk arra, hogy folytatni tudtuk a nagy múltra visszatekintő bábműfaj hazai műveinek sorát az M2 gyermekcsatorna által tavaly bemutatott Rozmaring kunyhóval, amelyben az alkotók a hagyományokat ötvözték a modern vizuális megoldásokkal, környezetbarát díszletben

– mondta Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

A Bálint Ágnes által írt Mazsola-sorozat 1963-ban került képernyőre, majd 1969-ben a Mazsola és Tádé című sorozattal folytatódott. A mese rögtön a nézők szívébe lopta magát. Most unikális és míves bélyegblokk készült a sorozat főhőseiről. Elkészült az alkalmi bélyegblokkhoz tartozó pecsét is.

Balogh Zoltán/MTI

Mesehősök bélyegsorozatban eddig a Frakk, a macskák réme, a Süsü, a sárkány, majd a Kukori és Kotkoda főhőseiről készültek alkalmi blokkok.

A Weisenburger István által tervezett Mazsola és Tádé bélyegblokk címletein a sorozat három főszereplője látható, a keretrajzon pedig a tökház és néhány további szereplő is megjelenik. Az alkalmi borítékon, születésének 100. évfordulója alkalmából Bálint Ágnes látható, amint éppen Mazsola figurájával bábozik.

A keretrajzban el lett helyezve egy QR-kód, amelyet beolvasva a sorozat eddig megjelent bélyegeire, a bemutatott mesékre, alkotóikra vonatkozó információk érhetők el.

A Mazsola és Tádé bélyegblokk 50 ezer példányban készült, a bábsorozat pedig a bélyegblokk forgalomba bocsátásának alkalmából az M2 Gyerekcsatornára is visszatér.

Kapcsolódó
Minden nap Süsü, Bubó és Vuk köszönti az óvodásokat
Csupasz beton helyett ma már színes, mesefigurás falaknak örülhetnek a gyerekek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik