Mozaik

Továbbra is tárt karokkal várják Erdélyben III. Károly királyt

MTI/Kátai Edit
MTI/Kátai Edit
Az új brit uralkodó legutóbb 2022. májusában látogatott Erdélybe.

Abban bíznak, hogy III. Károly király a jövőben is ellátogat a háromszéki Zalánpatakon levő házába, igénybe veszi gróf Kálnoky Tibor és családja vendégszeretetét, írta a Székelyhon.

Kapcsolódó
Erdély nagy csodálója és tisztelője az új brit király
A brit királyi családnak erdélyi magyar gyökerei is vannak.

Kálnoky Tibor Erdély egyik legősibb családjának sarja, a brit uralkodó rokona és barátja, akit az elmúlt években többször is meglátogatott az akkor még trónörökös Károly.

Anglia királya évtizedek óta kimutatta, hogy ragaszkodik az erdélyi természethez, Erdély népeihez. Reméljük, hogy Őfelsége III. Károly királyként továbbra is lehetőséget ad arra, hogy azzal a tiszteletteljes családiassággal üdvözöljük, amellyel láttuk átkelni virágzó réteinken, barátságos falvainkon, láttuk őt megállni beszélgetni a falvak lakóival

– fogalmazott a gróf, aki az 1989-es romániai forradalom után tért vissza Erdélybe.

Kálnoky Tibor családja miután a nyugat-európai arisztokrata köröket hátrahagyva hazatért Erdélybe, turisztikai vállalkozást működtet, egyszerű parasztházakat vásárol és újít fel, megtartva azok eredetiséget.

Károly 2006-ban járt először Miklósváron, és annyira lenyűgözte őt Kálnokyék munkája, hogy ő is részt vállalt a természeti és épített örökség megmentésében.

Zalánpatakon, Szászfehéregyházán is vásárolt házakat, ezek felújítását és kezelését az erdélyi grófra bízta. Látogatásai során rendszerint Kálnoky Tibor miklósvári birtokán szállt meg.

Kálnoky Tibor kapcsolata annyira szoros a királyi családdal, hogy feleségével Annával, egyetlen magyar házaspárként hivatalosak voltak Vilmos herceg és Kate Middleton 2011-ben tartott esküvőjére is.

Kiemelt képünkön Károly walesi herceg, brit trónörökös birtoka kapujában elbúcsúzik vendéglátójától, gróf Kálnoky Tibortól és feleségétől, Kálnoky Annától székelyföldi magánlátogatása végén az erdélyi Zalánpatakon 2022. május 30-án.

Kapcsolódó
Károly herceg szemlét tett erdélyi birtokán
Érkezését mindig nagy figyelem kíséri.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik