Mozaik

Rovarhotelt ajándékozott a fővárosnak a svájci iparkamara

facebook / Swisscham Hungary
facebook / Swisscham Hungary
A rovarhotel minden évszakban optimális körülményeket biztosít a hasznos élőlények számára.

Rovarhotelt adtak át a Népligetben – olvasható egy Facebook bejegyzésben. 

Kapcsolódó
Így készítsünk rovarhotelt a kertbe
"Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl.”

Újabb zöld projekt keretében a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara munkatársai egy rovarhotelt adtak át a Főkertnek a Népligetben. A farönkökből és lécekből összeállított építményt Mr. Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete és dr. Botos Barbara klímavédelmi utazó nagykövet avatta fel.

A szervezet célja, hogy a rovarhotel telepítéshez hasonló projekteken keresztül felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Úgy vélik, a városlakó embereket körülvevő, sokszínű ökoszisztéma megőrzése kiemelt fontossságú napjainkban.

A Swisscham Hungarytől egyébként sem idegen a környezetvédelem, a Svájci–Magyar Kereskedelmi Kamara korábban már 25 fát ajándékozott Budapestnek.

facebook / Swisscham Hungary

A Földünkön élő rovarok a növények beporzásán túl segítenek megőrizni a talaj szerkezetét és termékenységét, emellett a táplálékláncban is fontos szerepük van. Ha egy megfelelő “szállóval” közelünkbe csalogatjuk a hasznos rovarokat, környezetünkben fogják elvégezni a beporzást. Így két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen a beporzásban végzett segítség mellett távoltarthatjuk őket a lakásunktól.

Kapcsolódó
Látványos rovarhotel készült egy homokszentgyörgyi portán
Alulra ősszel talán a sünik is beköltöznek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik