Mozaik

Hazaérkezett a Törökországban megsérült mentőkutya

facebook/Kutyákkal az életért Alapítvány
facebook/Kutyákkal az életért Alapítvány
Egy vállalkozó nemes felajánlást tett a Kutyákkal az életért Alapítvány mentőkutyáinak támogatására.

Az egész világot megdöbbentette a 2023. február 6-i Törökországban és Szíriában bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengés, melyben a legfrissebb adatok szerint 30 ezernél is többen haltak meg, de szakértői vélemények szerint ez a szám akár a duplájára is emelkedhet a romok eltakarítása után.

A világméretű összefogás részeként magyar mentőcsapatok és mentőkutyák is a helyszínre érkeztek, ahol részt vettek a túlélők felkutatásában. Köztük volt a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 egészségügyi és kutató-mentőcsapata, tagjai között pedig a Kutyákkal az életért Alapítványának három tagja és kiképzett mentőkutyáik, akik  Hatay városában vettek részt a mentési munkálatokban.

facebook/kutyákkal az életért alapítvány Jobról balra: Szabó Gábor és Gogo (Gábor az alapítvány elnöke és szakmai vezetője), Mezősi Tamás és Trafy (Tamás a Baráthegyi Vakvezetőkutya Iskola elnöke és alapítvány önkéntes kutyavezetője), Mező Marcell és Black (Marcell 19 éves tanuló, jelenleg érettségi előtt áll és orvosi egyetemre készül, ő volt a legfiatalabb a kint lévő magyar speciális mentők közül és szintén alapítvány önkéntes kutyavezetője).

Az embert és állatot hatalmas feladat elé állító küzdelemben Szabó Gábor alapítványi elnök, szakmai- és mentőkutyavezető Gogo kutyája munka közben megsérült, a két lábujja között lévő „úszóhártyát” vágta el egy üveg. Szerencsére nem volt súlyos a sérülése, de fertőzésveszély miatt február 10-én megsérült, így számára akkor befejeződött a kutatás.

Február 12-én hazaérkezett Magyarországra a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 egészségügyi és kutató-mentőcsapata, köztük a megsérült kutya, Gogo is.

A Kutyákkal az életért Alapítvány Facebook oldalán most olyan bejegyzést tett közzé Kormanik Andrea bőresztétától, ami bizonyára megdobogtatja az érző szíveket.

A mentőcsapatok és mentőkutyák emberfeletti küzdelme a szívemig hatolt. Nyakunkon a VALENTIN NAP, azon agyaltam, hogy mit is kezdjek ezzel, és végül is a következő döntésre jutottam: február végéig minden kezelés, illetve minden megvásárolt ajándékutalvány és vagy bérlet árából 14%-ot az alapítványnak adok át

– közölte felajánlásában a vállalkozó hölgy, azt kérve, ha vállalkozóként bárki kedvet kap és csatlakozna a kezdeményezéshez, akkor tegye meg.

Emberségből kitűnő, respect Kormanik Andreának.

Kapcsolódó
16
Nehéz szavakat találni! Így repültek a magyar életmentő kutyák Törökországba
Megható felvételek a törökországi földrengés helyszínére tartó négylábú hősökről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik