Mozaik

Berepült a füstölgő Etna fölé a magyar fotós

ötvös sándor
ötvös sándor
Bámulatos felvételeket készített drónja segítségével.

Ötvös Sándor több alkalommal megajándékozta a Sokszínű vidék olvasóit különleges felvételeivel, ezúttal már-már bravúrosnak mondható képeket készített a felhők alól a világ egyik legaktívabb vulkánjáról, az Etnáról.

Az Etna utoljára 2023 novemberében tört ki nagy mennyiségű hamu és láva kibocsátása kíséretében, azóta szinte folyamatosan kénes gázokat és vízgőzt eregetve füstölög. A vulkán magassága a kitörések függvényében gyakran változik, jelenleg 3350 méter körüli, amivel Európa legmagasabb csúcsai közé tartozik.

Pár hete Szicíliában jártunk, és az Etna meglátogatása volt utazásunk egyik kiemelt célja. A terv az volt, hogy 2500 méteres magasságig, a La Montagnola kráterig felvonóval kapaszkodunk föl, majd az időjárás függvényében tovább haladunk és a főkrátert minél jobban megközelítjük

– írta Facebook bejegyzésében.

Az erős széllökések és a csepegő eső ellenére a 2900 méteres magasságban található egyik mellékkráterig jutottak, ahonnan már jól látszott a csúcs. Képgalériánkban ez tökéletesen látszik.

Galéria
ötvös sándor

A drónom természetesen nálam volt, és a túravezetőnktől engedélyt kaptam a repülésre, így az erős szél ellenére felszálltam. Nem mindennapi élmény volt, ahogy a drón kameráján keresztül láthatóvá vált a füstölgő főkráter, a beomlott belső részekkel és az élénk sárga kénlerakódással együtt

– fűzte a közzétett fotókhoz.

A fiatalember Instagram oldalán videót is feltöltött a bámulatos élményről, mely IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Kapcsolódó
Zseniális légifotókon Tőserdő szép vidéke
A közkedvelt kirándulóhely, Kecskeméttől 25 km-re helyezkedik el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik