Különleges ínyenc fogás: ír barna sörös marharagu

Mennyei hétvégi főétel lehet, ha kipróbálnánk valami mást a magyaros ízvilágon kívül.
Kapcsolódó cikkek

Ha már unjuk a pörkölt, paprikás és töltött káposzta magyaros “szentháromságát”, érdemes nemzetközi vizekre eveznünk, és kipróbálni ezt a laktató, mennyei ízű húsos finomságot. A húsimádók megnyalják utána mind a tíz ujjukat, ezt garantáljuk!

Fotó: Dubóczky Krisztina

Íme az ínyenc ír barna sörös marharagu receptje

Hozzávalók

Elkészítése

  1. Vágjuk nagyobb kockákra a marhahúst, miután előkészítettük. Sózzuk meg, és rögtön forgassuk 3-4 evőkanál lisztbe.
  2. A vaj felét olvasszuk meg egy vastag falú edényben, majd pirítsuk rajta körbe a húst nagy lángon.
  3. Vegyük ki a húst, adjuk hozzá a vaj másik felét, tegyük bele a felkockázott hagymát és szeletelt fokhagymát, pirítsuk barnára (karamellizáljuk).
  4. Adjuk hozzá a karikára vágott répát, a felkockázott zellert, a paradicsompürét, és pirítsuk elő a zöldségeket.
  5. Fűszerezzük (ha friss petrezselyemzöldet használunk, azt csak a végén adjuk hozzá), és töltsük rá a sört, majd forraljuk fel az egészet.
  6. Ezután adjuk hozzá az alaplevet, majd fedjük le, és közepes lángos pároljuk egy órán át.
  7. Ha még sok lé van rajta, vegyük fel a lángot, és emeljük le a fedőt, és további fél órán át pároljuk, időnként alaposan átkeverve.
  8. Akkor jó, amikor sűrű állagú, szaftos ragut kapunk.
  9. Tálaljuk friss házi kenyérrel, de párolt burgonyával is mennyei.
  10. És ne felejtsünk el barna sört kortyolni mellé, miközben jóízűen elfogyasztjuk!

Jó étvágyat kívánunk!

Kiemelt kép: Dubóczky Krisztina