Otthon készült

Újra megépült a mesebeli mézeskalács falu Baranyában

Facebook/Habjánecz Tibor
Facebook/Habjánecz Tibor
A járványhelyzet sem akadályozta meg, hogy idén is elkészítsék a remekművet Geresdlakon.

A Baranyai megyei faluban 2008 óta minden évben elkészítik mézeskalácsból a falu kicsinyített mását, évről évre több épülettel, jellegzetességgel. Tavaly például Habjánecz Tibor polgármester megformázott alakja is bekerült az édességek közé.

Kapcsolódó
Norvégiában megépült a világ legnagyobb mézeskalácsvárosa
Vonatok, épületek, körhinta és óriáskerék: mind mézeskalácsból formázva.

Idén a koronavírus-járvány közepette a biztonsági előírások betartásával készült a karácsonyi mézeskalács falu. Hetente két-három alkalommal találkoztak a közösségi házban, hogy az átadás időpontjára, advent első vasárnapjára minden a helyére kerüljön. A járvány miatt arra odafigyeltek, hogy csak néhány segítő kéz ügyeskedjen egyszerre, sokan pedig jelezték, hogy otthon készítik el mézeskalács házukat, írta a Bama.

A múlt évben elkészült házaink, utcáink többsége épségben megmaradt, amelyek viszont egy kicsit megsérültek, azokat újra elkészítettük. Úgy gondoltuk, ha már a járvány miatt nem tudtuk megtartani a gőzgombóc fesztivált, akkor legalább mézbe öntve pótoljuk, miként az augusztus 20-i ünnepet és a szüreti mulatságot is. Van még egy különlegesség: mivel hosszú idő után újra van focicsapatunk, így ők is helyet kaptak a mézeskalács faluban

– mondta a portálnak Kettné Schmidt Tímea, a mézeskalács falu ötletadója.

A mézeskalács falu előzetes bejelentkezéssel és ingyenesen látogatható, egyszerre maximum kilenc személy tartózkodhat a kiállításon.

Kapcsolódó
Mézeskalácsból készült a Mikulás szánja
A nyugdíjas óvónő alkotás közben visszatér a mesevilágba, így alkotva kézműves ritkaságait.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik