Tojással készül a magyar lecsó vetélytársa

Ezt a közel-keleti finomságot mindenki megszereti, aki kipróbálja.
Kapcsolódó cikkek

Lassan itt a tavasz, ilyenkor pedig megkívánjuk a könnyebb finomságokat. Bár még nincs itt a szezonja a friss paradicsomnak, de ez az izraeli lecsóféleség pont azért jó, mert konzervből készítve is nagyon finom. Ők reggelire fogyasztják, de mi máskor is elkészíthetjük. Az autentikus shakshuka-ínyencek finom kenyérrel mártogatják ki a vaslábasból, amiben készült.

Sok ínyenc állítja, hogy a shakshuka a magyar lecsó méltó vetélytársa.

Két fontos szabálya van  a shakshuka fogyasztásának. Először is öntöttvas serpenyőben kell tálalni a hiteles megjelenés érdekében, másodszor pedig kenyérrel kell kitunkolni a szószt

– írja a Tourist Israel, akiktől a hiteles recept is származik.

Shakshuka

Flicker/Intermerker

Hozzávalók 2-4 személyre (étvágytól függően):

Elkészítése: 

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó
Szamócás álom, a tavasz megunhatatlan szuperédessége
Villámgyorsan elkészíthető desszert, amit az egész család imádni fog.