Otthon készült

Megválasztották az ország hamburgerét

facebook/valkó tamás
facebook/valkó tamás
Nem hiányzik belőle a karamellizált hagyma és a mézes-kapros savanyú uborka sem.

A Szaft ’N Burger elnevezésű versenyt második alkalommal rendezték meg a debreceni Békás-tónál. Az esemény ország minden részéről összehozta a hamburgerkészítő és -kedvelő közönséget cívis városban, írta a Dehir.

Kapcsolódó
Buci helyett paradicsom: az ellenállhatatlan diétás hamburger
Ha csak egy új receptet próbálsz ki a nyáron, ez legyen az.

A profi mellett amatőr egyéni, csapatverseny, junior és freestyle kategóriát is hirdettek. Kilencvenheten gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat valamelyik versenyen, a 2022-es év ország hamburgerét a profi kategória résztvevői közül választották meg.

A minőségi hússal kezdődik minden, s ha jól nyúlunk az alapanyagokhoz, a bucira is rászánjuk az időt, akkor igazából egy éttermi élményt tud kapni az, aki hamburgert eszik, és nem egy gyorsétteremben letudja azt, hogy az éhségét csillapítsa

– mondta a portálnak Kun Álmos főszervező.

Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták a beadott hamburgereket. Az ország hamburgerét, azaz a legjobb burgert Valkó Tamás debreceni szakács készítette el.

A győztes burgerben az összetevők aránya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes módon volt megfogalmazva. Nagyon-nagyon sok versenyburgerben igazából az volt  a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele a burgerbe, és nagyon sokszor volt, hogy túlkészült a hús vagy egyéb problémák voltak magával a burgerrel

– értékelt  Jancsa Jani gasztroblogger, a zsűri elnöke.

A győztes burger összetevői

  • Saját milkbread buci
  • Hortobágy Angus húspogácsa
  • Ír cheddar sajt
  • Karamellizált hagyma(mézzel és worcestershire szósszal)
  • Mézes-kapros savanyú uborka
  • Chipotle majonéz

A győztes burger a tervek szerint hamarosan kapható lesz egy debreceni étteremben.

Kapcsolódó
Házi sertésburger valódi élelmiszerekből
Létezik adalékmentes, kistermelői finomságokban gazdag hamburger? Bizony létezik, és mi magunk is elkészíthetjük. Mutatjuk a receptet.
Olvasói sztorik