Virágzó vidékünk

Ennyi volt, az MME idén nem indítja el a gólyakamerákat

Az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesültet (MME) úgy döntött, hogy idén nem indítja el az eddig általa működtetett webkamerákat.

Az indoklásban azt írták, elsősorban azért határoztak így, mert a kamerák olyan helyszíneken voltak felszerelve, ahol az MME általában csak harmadik fél bevonásával tudott beavatkozni, ha technikai probléma merült fel, így nem állt módjukban minden esetben a lakosság által elvárt gyorsasággal reagálni.

Úgy gondoljuk, hogy az MME személyi kapacitását hatékonyabban tudja számos faj- és élőhelyvédelmi projekt keretében felhasználni. Bár az MME úttörőként végezte a fészkek bekamerázását, ma már számos oldal elérhető azok számára, akik egy vadon élő faj mindennapjaiba kívánnak betekintést nyerni, így nem érezzük azt, hogy bárkitől megvonjuk ezt a lehetőséget

– írták a közleményben.

Ennek értelmében a nagyhalászi, a zalaistvándi, a dejtári, a rimóci és az őrhalmi kamerák is megszűnnek létezni, ami azt is jelenti, hogy többek közt Bárónak, az ország kedvenc gólyájának az életét sem követhetjük figyelemmel idén tavasztól.

Olvasói sztorik