Virágzó vidékünk

Egymilliárd forintért eladó a mesés öttevényi kastély

A kastély történetét számtalan rejtély övezi, amely máig nem látott napvilágot.

Ki ne akarna kislányként királylány lenni és csodás kastélyban lakni? Bár az ilyen jellegű álmok többnyire nem valósulnak meg, valaki mégis kastélytulajdonos lehet. Csodás, parkkal körülvett háromszintes kastélyt kínálnak ugyanis eladásra Öttevényben. A 18. századból származó, Győrhöz közel található épület 22.000 négyzetméteres parkban található, és még Földváry Miklós báró építtette feleségének 1870-ben. A kastély történetét számtalan rejtély övezi, amely máig nem látott napvilágot.

Eladó a magyarországi kastélyok ékköve
1,55 milliárd forintért kínálják.

Az úrilak – amelyet később kastéllyá bővítettek, ezután Földváry Miklós lánya, Földváry Valéria  tulajdonába került, aki 1895-ben férjhez ment gróf Csáky Károlyhoz. Később a kastély magántulajdonba került, 2009-ben az épület újra megnyitotta kapuit és  kastélyszállóként a Chateau Földváry nevet kapta.

Ez a csodás kastélyt most eladásra kínálják, ára pedig kicsit több, mint 1 milliárd forint. Alkalmas rendezvények (esküvők, keresztelők, osztálytalálkozók, különféle fotózások) megszervezésére, szabadidős tevékenység eltöltésére, valamint hotelként is működhet. 21 szobája, termei, borospincéje, szivarszobája, teraszai, medencéi és sportpályái mind biztosítják a leendő tulajdonos számára a tökéletes kikapcsolódást.

Fotó: chateaufoldvary.com/hu/

További részletek és fotók megtekinthetők ITT.

Kiemelt kép: chateaufoldvary.com/hu/

3 csodás kastély Fejér megyében, amit érdemes meglátogatni ősszel
Fehérvárcsurgó, Martonvásár és Dég is büszkélkedhet egy-egy páratlan szépségű kastéllyal.
Olvasói sztorik