Virágzó vidékünk

Kristálytiszta tengerszem a Szalajka-völgy csodája

pozsgai józsef
pozsgai józsef
Akik egy kis nyugalomra vágynak és gyönyörködnének a természet szépségében, azoknak kiváló választás a helyszín.

Szilvásvárad gyönyörű természeti képződményekkel és sok látnivalóval kényezteti a vendégeket, nem is véletlen, hogy Magyarország egyik legkedveltebb kirándulóhelye.

pozsgai józsef

Népszerűségét szép természeti környezetének, jó megközelíthetőségének és kitűnő infrastruktúrájának köszönheti, ahol mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő látnivalót.

Korábban a Sokszínű vidék is írt az erdei kisvasútról, a szilvásváradi lipicai ménesről, az országszerte ismert pisztrángos tavakról, a Szalajka-patak csobogóiról és a Fátyol-vízesésről is.

pozsgai józsef

A Szalajka-völgy kincsei közül egyik legnépszerűbb a Felső-tó, vagy más néven a Sipovics tengerszem, mely tükörsima vízfelületéről híres, ami szinte tökéletesen veri vissza a fényeket. A tó a Szalajka forrás közelében található, ahová több túraútvonal vezet.

pozsgai józsef

A tengerszem a Szalajka-patak több helyen való felduzzasztásával keletkezett, vize kristálytiszta.

pozsgai józsef

Akik egy kis nyugalomra vágynak és gyönyörködnének a természet szépségében, azoknak kiváló választás a Sipovics tengerszem.

pozsgai józsef

Így volt ezzel Pozsgai József is, aki a napokban szemügyre vette a tengerszemet, és gyönyörű fotókat készített a páratlan látványosságról.

Kapcsolódó
Rejtőzködő kincs a Mátrában az apci tengerszem
Tökéletes helyszíne kirándulásnak, piknikezésnek, fürdőzésnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik