Virágzó vidékünk

Újra közlekedik az európai hírű adventi villamos Miskolcon

mti/vajda jános
mti/vajda jános
Négy alkalommal választották meg Európa legszebb adventi villamosának.

Idén 10. alkalommal indul útjára az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos Miskolcon. A szerelvény különlegessége, hogy minden évben megújul, új látványelemekkel gazdagodik.

Kapcsolódó
Tüneményes mézeskalács házikó az adventi villamos Miskolcon
Búbos kemence és konyha is kényezteti az utasokat.

Mint ismert, a miskolci adventi villamost egy európai nemzetközi versenyben – annak kezdete óta – négyből négyszer választották meg a kontinens legszebb adventi villamosának.

A kívülről már jól ismert mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott.

Ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat A szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészik.

Idén első útjára november 28-án a Tiszai pályaudvarról 16.20-kor indul az adventi villamos és egészen január 6-ig lehet majd rajta utazni.  A villamoson az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező. A maszk használata alól kivételt képeznek a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyek.

mkv zrt.

Az üzemeltető, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. kéri az utasokat, hogy egymás védelme és a fertőzésveszély minimalizálása érdekében ne csak a két végállomáson várják az ünnepi szerelvényt, hanem vegyék igénybe a közbenső megállókat is.

Annak érdekében, hogy minden érdeklődő megcsodálhassa az adventi villamost, javasoljuk, hogy a teljes szakaszon történő utazás helyett, annyi ideig utazzanak az adventi villamossal, amennyi idő elegendő a kényelmes megtekintéséhez, felvételek készítéséhez

– írták közleményükben.

A miskolci adventi villamos menetrendje IDE KATTINTVA található.

Kapcsolódó
Csodaház lett az adventi villamos Miskolcon
November 27-től, vasárnaptól újra közlekedik a különleges szerelvény.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik