mti/vajda jános
Virágzó vidékünk

Újra közlekedik az európai hírű adventi villamos Miskolcon

Négy alkalommal választották meg Európa legszebb adventi villamosának.

Idén 10. alkalommal indul útjára az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos Miskolcon. A szerelvény különlegessége, hogy minden évben megújul, új látványelemekkel gazdagodik.

Kapcsolódó
Tüneményes mézeskalács házikó az adventi villamos Miskolcon
Búbos kemence és konyha is kényezteti az utasokat.

Mint ismert, a miskolci adventi villamost egy európai nemzetközi versenyben – annak kezdete óta – négyből négyszer választották meg a kontinens legszebb adventi villamosának.

A kívülről már jól ismert mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott.

Ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat A szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészik.

Idén első útjára november 28-án a Tiszai pályaudvarról 16.20-kor indul az adventi villamos és egészen január 6-ig lehet majd rajta utazni.  A villamoson az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező. A maszk használata alól kivételt képeznek a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyek.

mkv zrt.

Az üzemeltető, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. kéri az utasokat, hogy egymás védelme és a fertőzésveszély minimalizálása érdekében ne csak a két végállomáson várják az ünnepi szerelvényt, hanem vegyék igénybe a közbenső megállókat is.

Annak érdekében, hogy minden érdeklődő megcsodálhassa az adventi villamost, javasoljuk, hogy a teljes szakaszon történő utazás helyett, annyi ideig utazzanak az adventi villamossal, amennyi idő elegendő a kényelmes megtekintéséhez, felvételek készítéséhez

– írták közleményükben.

A miskolci adventi villamos menetrendje IDE KATTINTVA található.

Kapcsolódó
Csodaház lett az adventi villamos Miskolcon
November 27-től, vasárnaptól újra közlekedik a különleges szerelvény.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!