Virágzó vidékünk

Nagykőrösön talált új otthonra az első magyar autós szafari park

mti/bruzák noémi
mti/bruzák noémi
Egyedülálló látnivaló lesz nemcsak az országban, hanem Közép-Európában is.

Hatalmas érdeklődés közepette 2020. május 20-án megnyílt hazánk első és egyetlen autós szafari parkja Szadán. A cirkuszos Richter-família által létrehozott park sikeresen indult, de néhány hónap múlva botrányok árnyékolták be működésüket. Rejtélyes körülmények között egy éjszaka két elefánt is elpusztult, az állatokat engedély nélkül temették el, és az agyarukat is levágták.

Kapcsolódó
Ma megnyit Magyarország első szafari parkja
Közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat.

A park üzemeltetői folyamatos fejlesztést terveztek, ám Szada önkormányzata elutasította az állatkerti minősítéshez szükséges kérelmet, így 2021-ben a szafari park nem nyithatott ki. A tulajdonosok viszont nem adták fel álmaikat, új helyszínt kerestek, melyet Nagykőrösön találtak meg.

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően a cirkuszi munkát maguk mögött hagyva szafariban tölthetik megérdemelt pihenésüket. 2022 egyik kiemelt turisztikai látványossága, Magyarország egyetlen autós szafari- és élményparkja április 14-től várja látogatóit Nagykőrösön

– tájékoztatott a Richter Safari Park a Facebookon közzétett bejegyzésében.

A nagykőrösi Richter Safari Park egy egyedülálló látnivaló lesz nemcsak az országban, hanem Közép-Európában is.

A hatalmas területen az autós szafari mellett egy élményparkot is létrehoztunk, ahol egész napos programok várnak mindenkit. A harmincméteres óriáskerékről, a Safari Eye-ról madártávlatból csodálhatjátok meg az elétek terülő egzotikus látványt; az állatsimogatóban az autóból kiszállva közvetlen közelről lehet találkozni olyan állatokkal, mint például a kenguru vagy a láma

– fogalmaztak.

A helyszín kiválasztásakor elsődleges szempontjuk az volt, hogy biztosítani tudják az összes vadállat számára az ideális környezetet, ahol természetközeli, tágas területen, kellemesen élhetik mindennapjaikat, miközben a közönséggel való kapcsolatuk is megmarad.

Kapcsolódó
Vadállatok nyomában az afrikai szavannában
Aki ezt az élményt átéli, bizonyára sosem felejti el.
Olvasói sztorik