Virágzó vidékünk

Történelmi lovas udvarház várja új gazdáját Tolnában

youtube
youtube

Szedresen, ezen a Szekszárd melletti településen található lovas udvarház több épületből áll, két fő épülete a késő klasszicista stílusban, 1840-ben épült Bezerédj „kis kastély” és az 1870-es években emelt földszintes, manzárdtetős „nagy kastély” – szúrta ki a hirdetést a Teol.

Kapcsolódó
Eladó a magyarországi kastélyok ékköve
1,55 milliárd forintért kínálják.

Az Ingatlanbazáron megjelent felhívásban olvasható, hogy hosszú időre visszanyúló szedresi lovas hagyományt kívánja fenntartani az udvarház lovardája és az 580 nm-es istálló is. Ezeken kívül számos melléképület is tartozik a közel 11 hektáros birtokhoz: víztorony, szolgálati lakások, raktárépületek.

A gyönyörűen felújított udvarház területén 3 rendezvényterem biztosít kiváló helyszínt baráti és családi összejöveteleknek, bejáratával pontosan szemben található egy 1832-ben épült Nepumuki Szent János kápolna.

Az egykor gyönyörű szép kastélyépületeknek mostanra sikerült visszaadni régi pompájukat, panzióként várják a vendégeket. Az épületeket a mai igények kielégítésére 2010-ben modernizálták, ugyanakkor sikerült megőrizni a klasszikus hangulatot is.

Kapcsolódó
15 milliárd forintért eladó az alsópetényi Prónay-kastély
Korábban ennél drágábban is árulták.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik