Virágzó vidékünk

Örökre kitiltanának egy helyi lakost a nógrádi faluból

facebook/szalai gábor
facebook/szalai gábor
A háromgyerekes hölgy nemkívánatos személy lett Nagylócon.

Visszatérő és egyre elhatalmasodó probléma a betörés és a lopás a Nógrád megyei Nagylócon. A jelenséggel kapcsolatban a napokban Szalai Gábor, a falu polgármestere a Nagylóc Nyitott Csoport Facebook oldalon tett közzé bejegyzést, mely indulatoktól sem mentes hozzászólás áradatot eredményezett.

Kapcsolódó
A magyar falu, ahol megszűnt a bűnözés
Londonból jött Szárligetre a szomszédvigyázók ötlete.

A polgármester posztjának lényege, hogy a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható helyi lakos nemkívánatos személy lett a faluban. (Az érintett egy háromgyermekes anya – a szerk.)

Hiába kerülgetjük a forró kását, ki kell mondanunk, hogy tudjuk, hogy ki csinálja és sajnos a hivatalos, rendőri út nem elég. Beszéltem a hölggyel, az említett személy hajlandó eladni a házát és elköltözni a faluból örökre

– írta Szalai Gábor.

Áll a bál Nagylócon a “falu rossza” miatt

Az ingatlan ára 1 millió forint, de véleményes, hogy ér-e  ennyit.

Azt gondolom a nyugalmunk miatt megéri. A bírósági per miatt jelenleg az önkormányzatnak egy fillére sincs, így gyűjtést szervezek. Elől járva jó példával én magam 100 ezer forintot ajánlok fel a cél elérése érdekében. Kérem Önöket, fogjunk össze, Nógrádsipek példáját követve vegyük kezünkbe saját sorsunkat és válogassuk meg mi saját szomszédjainkat

– fűzte hozzá a polgármester.

A közösségi portálon közzétett felhívás őszinte vélemények sokaságát hívta elő a helyiekben. Vannak, akik nem hisznek abban, hogy a “falu rossza” nem fog visszajárni, mások szabályoznák, kiket engednének letelepedni a faluban. Akadt olyan vélemény is, hogy közel sem biztos a hölgy elköltözése akkor sem, ha megkapja az ígért egymillió forintot.

Szalai Gábor felhívására sokan ajánlottak fel pénzösszeget, hogy mielőbb pont kerüljön az ügy végére.

Lemondást fontolgat a polgármester

Május 21-én szombaton, a cikkünkben már említett közösségi csoportban a falu első embere újabb bejegyzést tett közzé, az általa korábban említett bírósági perrel kapcsolatban.

A tegnapi napon megkezdődött az a per, melyben Nagylóc község érintett, a tó és tómeder, a gát és ehhez kapcsolódó pályázati problémák és hiányosságok miatt. Mint emlékszünk, ez egy 2016-os több száz milliós projekt volt. Sajnos már a 16 millió forintos előző büntetést sem tudjuk kifizetni, nemhogy egy újabb sok tíz milliósat.

Ennek okán Szalai Gábor arra a döntésre jutott, hogy az elődök hibájának a kijavításáért nem dolgozik tovább, főleg hogy közben elődei áskálódnak ellene.

Amennyiben ebből a perből is vesztesként és büntetéssel száll ki az önkormányzat, lemondok polgármesteri tisztségemről és az önkormányzat ellen csődeljárást kérünk

– tájékoztatta a helyieket Nagylóc polgármestere.

Kapcsolódó
A falu, ahol két éve nem történt bűncselekmény
A Zala megyei Sényén munkanélküli és közfoglalkoztatott sincs.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik