Virágzó vidékünk

Megnyitják a nyári szezont Siófokon

mti/máthé zoltán
mti/máthé zoltán
Pünkösdi fesztivállal kezdődik a főszezon a Balaton fővárosában.

Siófokon színes, érdekes, egész napos családi programokkal várják az érdeklődőket és szórakozni vágyókat a város Fő terére 2022. június 3. és 6. között, írta a siofok.hu.

Kapcsolódó
Ezen az 57 helyen strandolhatunk ingyen a Balatonnál
A nyaralás tervezésekor érdemes figyelembe venni, hogy van-e a közelben szabadstrand, mely jelentősen csökkentheti a költségeinket.

A Pünkösdi Fesztivál ideje alatt koncertek kicsiknek és nagyoknak, megnyitó program, emlékkiállítás, ételkóstoló, tere-fere, és további fergeteges műsorok színesítik a fesztiválprogramot.

A gyermekek számára játszóház, táncelőadások, játékos foglalkozások, gyerekkoncertek és táncház garantálja a szórakozást. A zenei felhozatalt ismert, sikeres együttesek biztosítják: The Freakend, The Biebers, a Karthago együttes és Hevesi Tamás és barátai alapozzák meg az esték hangulatát.

A nyitónap forgatagát a a The Freakend zenekar koncertje zárja., majd június 4-én nyílik meg a Levendula játszóház, mely egészen hétfő estig várja a gyerekeket. Délelőtt folyamán megnyitó ünnepség és műsor várja az érdeklődőket, melyen átadásra kerül a Nyár Fővárosának Kulcsa és ezzel szimbolikusan megnyitják a siófoki nyári szezont.

Vasárnap délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyerekkoncertje várja a kicsiket és a nagyobbakat, valamint a Siófoki Nyugdíjas Egyesület előadásában Balatoni dalok szólnak, és helyi táncműsorok és mesés foglalkozás indítják a programsorozatot. A nap további részeiben táncelőadás, Buborék együttes gyermekkoncertje és Ungár Anikó bűvész showja kápráztatja el a közönséget. A nap zárásaként a Karthago együttes koncertjét élvezhetik a fesztivál résztvevői.

A fesztivál hétfői napja is bővelkedik programokban. A délelőtt folyamán a Senior Asszonyok adják elő programjukat és gondoskodnak a jó hangulatról, a Kobold zenekar gyerekkoncertje, táncbemutató, játékos, mesés foglakozás és a Lóca együttes zenés gyermekműsora és táncház várja a gyerekeket és a családokat.

A Pünkösdi Fesztivál zárásaként Hevesi Tamás és barátai garantálják a zenei koncertélményt.

Kapcsolódó
Turisztikai attrakció lesz a Sió zsilipből
Az új zsilip a kialakításával, éjszakai megvilágításával önmagában turisztikai látványosság lesz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik