Virágzó vidékünk

Dübörög a falufesztivál Szilvásszentmártonban

Facebook/FALU fesztivál
Facebook/FALU fesztivál
Két év kihagyás után újra megrendezik a programsorozatot a somogyi településen.

A koronavírus járvány miatt az elmúlt két évben elmaradt a FALU fesztivál, de idén sikerült megszervezni és közel háromszáz programmal készültek a látogatóknak csütörtöktől vasárnapig – írta meg a Sonline.

Az itt élők lelkes lokálpatriótaként építették, szervezték a fesztivált, amelyben Szilvásszentmárton fejlődésének lehetőségét látják, bízunk benne, hogy minél többen pozitív élményekkel távoznak tőlünk vasárnap este

– nyilatkozta a lapnak Lengyel Gábor polgármester hozzátéve, hogy egy tágas jurtát is felállítottak a község szülötte, Lőrincz L. László mongolkutató, népszerű regényíró tiszteletére, akivel bárki találkozhat a fesztiválon.

A koncertek és színházi előadások vasárnapig három helyszínen zajlanak: a Levendula színpadon, a Folk-völgyben és a Pajta Színtéren. A nyitó napon három erdélyi kötődésű fellépő szórakoztatta a közönséget: a Teddy Queen, a 4S Street, és a Bagossy Brothers Company.

Facebook/FALU fesztivál

A fesztiválon egymást érik a képzőművészeti tárlatok is, fotókat, kerámiákat, festményeket, karikatúrákat, textilmunkákat is láthatnak az érdeklődők.

A Kinizsi Élelmiszeripari Szakközépiskola diákjai és dolgozói újjáélesztettek egy százéves kemencét az egyik portán és ott sülnek a finomságok.

A FALU fesztivál vasárnap este a LEANDER SZIMFONIK koncertjével zárul.

Kapcsolódó
Fesztivállal népszerűsítik a szegedi papucsot
Több mint ötszáz éves már a páratlan lábbeli.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik