Virágzó vidékünk

Elküldték a fürdőzőket, kiürítették a rendőrök az apci tengerszemet

bódi katalin
bódi katalin
Rendszeres hatósági ellenőrzések várhatók a területen, mert a fürdés tilos a tóban.

Országos hírű és a turisták kedvenc helye az Apc külterületén lévő bányató, ismert nevén az apci tengerszem.

Kapcsolódó
Ez a tengerszem az ország legszebb természeti csodája
Régen itt bányászták a gabonaőrlők és érczúzók malomköveit.

Területén a fürdőzés tiltott, erre tábla is figyelmeztet. Az elmúlt hetek kánikulai hőségében viszont megnövekedett a terület látogatottsága és a tiltás ellenére sokan megmártóztak a tóban, írta a Heol.

A tengerszemben történő lubickolás veszélyes. A víz mélysége változó, a medre ismeretlen eredetű bányászati eszközöket, sziklákat, farönköket tartalmazhat, amelyek a víz partjáról nem láthatóak, és a fürdőzés során, a vízbe ugrás alkalmával sérüléseket okozhatnak.

A fürdőzésen túlmenően a bányató környékén a sátorozás, a rendezvények szervezése, illetve az oda gépjárművel történő feljutás is tiltás hatálya alá esik, tekintettel arra, hogy az odavezető út erdei magánút

– írta a portál.

A Hatvani Rendőrkapitányság napokban az Egererdő Zrt. munkatársával a tengerszemnél ellenőrzést tartott, melynek során hatósági figyelmeztetésben részesítették a szabálysértőket.

Mivel a fennálló tiltások ellenére szabálysértések továbbra is előfordulhatnak, ezért a Hatvani Rendőrkapitányság a jövőben is fokozottan ellenőrzi a szóban forgó területet. A szabálysértések felmerülése esetén, a jogszabályok betartatása tekintetében súlyosabb szankciókra lehet számítani.

Kapcsolódó
Picinyke tengerszem a nyugalom szigete a Bükk kapujában
A tavon elsődlegesen a „fogd meg és engedd vissza" szemlélet uralkodik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik