Virágzó vidékünk

Felköszöntik és megkoszorúzzák névnapján az Ipoly folyót

facebook/gyenes szilárd
facebook/gyenes szilárd
Evezési lehetőséget is biztosítanak az érdeklődőknek.

Az Ipoly Túra Egyesület augusztus 13-án és 14-én széleskörű összefogással szervezi meg Balassagyarmaton az Ipoly-napot.

Kapcsolódó
Civil kezdeményezéssel mentenék meg az Ipoly-völgy vasútvonalát
Önkormányzatok és magánszemélyek is a nemes ügy mellé álltak.

Az eseménnyel tisztelegni kívánnak a folyó előtt, amely az Ipoly völgyének és településeinek életlehetőséget biztosít évszázadok óta. Ehhez kapcsolódóan kulturális- és sportrendezvényeket szerveznek, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék ezt a csodálatos vidéket.

Az Ipoly partján, a híd melletti réten augusztus 13-án délután kettőkor kerül sor a folyó megkoszorúzására, mely része a 4. Vizes Családi Nap – Ipoly-parti Ipoly Party rendezvénynek

– mondta érdeklődésünkre Olexa Miklós, az egyesület elnöke.

facebook/ipoly túra egyesület

A program keretében tűzoltó gépkocsik vonulnak fel a városban, a folyó magyar oldalán tűzoltási és műszaki mentési bemutatót, szlovák oldalán tűzoltóversenyt tartanak, de lesz quados és mentési bemutató, íjászat, lovaglás és evezési lehetőség az Ipolyon.

Augusztus 14-én, vasárnap reggel extrém kerékpáros sportolók indulnak Szlovákiába, az 1100 méter magasságban – Balassagyarmattól 120 kilométer távolságban eredő Ipoly forráshoz, majd térnek vissza a városba  240 kilométer megtétele után. A forráshoz különbusz is indul

– említette Olexa Miklós.

10 órától lovas túra indul a balassagyarmati Tesco parkolótól az Ipoly mentén a szlovák oldalon Ipolybalogig, ahol a lovasok átkelve az Ipolyon a Nyírjesi tavak érintésével érkeznek vissza az Ipoly-parti városba.

Kapcsolódó
Kerékpáros mennyország az Ipoly partján
Balassagyarmaton hozták létre Magyarország első kerékpár múzeumát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik