Virágzó vidékünk

Otthonos olvasókabint építettek a Csinger-völgyben

facebook / Kristály-völgy Egyesület Ajka
facebook / Kristály-völgy Egyesület Ajka
Az olvasókabin másfél méter széles, öt méter magas és hat méter hosszú.

Felavatták a bivakszállásként is használható olvasókabint a Csinger-völgyi parkerdőben – írta a Veszprém Megyei Hírportál.

Kapcsolódó
Így tanultunk meg olvasni régen: szó-ta-gol-va
Sok mindent lehet vitatni a régi módszerekben, viszont egy biztos: megtanultunk olvasni. Jól!

Egy országosan is egyedülálló építményt adtak át, amely a Kristály-völgy Egyesület projektjeként, Ajka Város Önkormányzata támogatásával Ajka külterületén, a Csinger-völgyi parkerdőben. Az egyetemisták által tervezett és megépített olvasókabintól azt remélik, hogy hozzájárulhat a régió szellemi-kulturális életének felvirágoztatásához.

facebook / Kristály-völgy Egyesület Ajka

Ugron Zsolna író, a kabin ötletgazdája szerint a cél az volt, hogy az irodalmat elérhetően közel vigyék az emberekhez. Az olvasókabint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai dolgozták ki, majd építették meg egy egyetemi kurzus keretében.

Az olvasókabin másfél méter széles, öt méter magas és hat méter hosszú. A faépítmény két egymás felé fordított könyvespolcból áll, ezek fölött vannak az alvásra alkalmas helyek. A hajlék összesen hat embernek adhat szállást.

Pixabay

A kabin egy hét alatt épült meg, és egy vállalkozás által ingyenesen felajánlott talajcsavarokon áll, a felületét rusztikus deszkaburkolat borítja. A fedett, nyitott előtérbe egy kód megadásával hamarosan bárki beléphet. A kabinban a túrázók éjszakázni is tudnak, akár gázmelegítőn ételt is lehet melegíteni a deszkafalak között.

Kapcsolódó
6 alapvető tanács kánikulában túrázóknak
Induljunk korán, figyeljünk a ruházatunkra és mindenképpen legyen nálunk elég folyadék!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik