Virágzó vidékünk

Misztikus mesevilággá változott a Salgói vár környéke

Preisler Zsolt
Preisler Zsolt
Az Északi-középhegységben ritkán látott világ uralkodott napokon keresztül, ami nem csak a kirándulókat vonzotta a Karancs-hegy vagy éppen a Salgói vár magasságába, hanem a fotózás szerelmeseit is.

A hét elején szinte a fél országot hidegpárna ülte meg, ami sok helyen különleges világot teremtett. Volt, ahol vastag zúzmara ruhába bújtak a fák és a bokrok ágai, mesebeli hangulatot idézve, és voltak helyek, ahol még ennél is különlegesebb látvány fogadta a kirándulókat. Azonban ezért a nem mindennapi látványért magasra kellett ám kapaszkodni, egészen a hegyek tetejébe. Hiszen a magasabban fekvő részek, mint kis szigetek bújtak elő a vastag, hullámzó ködtenger öleléséből.

Micsuda András

Az Északi-középhegységben is ilyen, ritkán látott világ uralkodott napokon keresztül, ami nem csak a kirándulókat vonzotta a Karancs-hegy vagy éppen a Salgói vár magasságába, hanem a fotózás szerelmeseit is. A természetfotósok pedig nem csak megcsodálták a nem mindennapi természeti csodát, hanem gyönyörű fotókat készítettek, és ezeken őrzik az elmúlt napok emlékeit.

Preisler Zsolt

Preisler Zsolt a Salgói várból szemlélte a ködtenger hullámzását, és várta a tökéletes pillanatokat, amik szépen sorban el is jöttek. Napkelte előtt a Somoskői vár tűnt fel a ködpárna öleléséből, és a messzeségben húzódó Alacsony-Tátra és a Magas-Tátra vonulatai, majd a napkelte csodáját is meg tudta örökíteni, ahogy a vastag ködréteg fölött az ébredező Nap aranyló sugarait szórja. Zsolt kitartóan és eltökélten, több napon át szemmel követte a kivételesen szép természeti jelenséget, kitartása pedig gyönyörű fotókat eredményezett, amiket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Galéria

Micsuda Andrást szintén magával ragadta a ködtengerből újra és újra előbújó Somoskői vár szépsége, amit napnyugtakor mesébe illő fotón sikerült neki megörökíteni. De nem csak fent a hegyek csúcsain volt a látvány különleges, hanem az afelé vezető erdő ösvényein is, ahol a köd rétegen átszűrődő Nap sugarainak a fénye is hihetetlen látványt adott. András lélekmelengető fotói az alábbi galériában tekinthetőek meg.

Kapcsolódó
Káprázatos fotókon a vasárnap esti égi parádé
A sarki fény Magyarországon is elbűvölően szép, de csak ritkán tapasztalt égi jelenség.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik