Virágzó vidékünk

Kiderült, hová repül nyaralni idén a legtöbb magyar: Görögország csak a második

Tavaly először repült több magyar nyaralni a török tengerpartokra, mint a görög szigetekre, idén pedig újra Törökország vezeti a repülős nyaralások toplistáját.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke a Világgazdaság megkeresésére közölte, a görög–török helycserét leszámítva nagy változás nincs a nyári kiutazások piacán, a legtöbb magyar egyénileg a horvát tengerpartra utazik autóval és vonattal.

Törökországot és Görögországot sorrendben Spanyolország, Egyiptom és Tunézia követi a népszerűségi rangsorban.

Alábbi galériánkban mutatunk pár képet a török tengerpartról, Bodrum városából, ami némi magyarázatot szolgál arra, hogy miért ez a legnépszerűbb ország a nyaralók körében.

Galéria
Ali Balli / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

A szakmai szövetség elnöke szerint egyébként élénk a kereslet, nagyon sokan igénybe vették a 10-15 százalékos előfoglalási kedvezményeket, emiatt nagyon hamar beteltek a charterek.

A szervezett repülős nyaralások átlagára idén 1100 eurónak felel meg

– összegezte a MUISZ elnöke a tagirodáktól beérkezett adatokat, hozzátéve, hogy ebben benne van a repülőjegy, a transzfer, 7 éjszaka szállás, és általában az all inclusive ellátás mind.

Elmondása szerint változtak az utazók igényei, miszerint 10-15 éve még a nagyon olcsó görög apartmanok voltak a legkeresettebbek, ahová konzervekkel, száraztésztával és egyéb élelmiszerekkel telepakolt autókkal indultak el a magyarok. Már másképp nyaralnak sokan, nem az otthoni ételeket, hanem a helyieket akarják fogyasztani, nemcsak az attrakciók, hanem a gasztronómiai élmények is fontossá váltak az utazások során.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik