Így növeld étrendedben a rost mennyiségét

A rost fogyasztása csökkenti többek között a szívbetegségek és a bélrák kialakulásának kockázatát, mégsem figyelünk eléggé arra, hogy az elfogyasztott mennyiség megfelelő legyen.
Kapcsolódó cikkek

Egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásának oka a  helytelen táplálkozás és az életmód. Az egészség megőrzésében fontos szerepe van a minőségi táplálkozásnak, ezt tudjuk rég. Fontos a vitaminok, az ásványi anyagok, valamint a rostok fogyasztása. Egy étkezés annál optimálisabb, minél több gyümölcs, zöldség szerepel az étlapon; valamint olyan ételek, amelyekből hozzájuthatunk a megfelelő vitamin, ásványi anyag, zsír, szénhidrát, fehérje és élelmi rost mennyiségéhez.

Mire jó a rost?

Fotó: omPixabay.c

Hogyan növelhetjük a rostbevitelt?

Érdemes odafigyelni arra, hogy a rost mennyiségét fokozatosan növeljük, hisz a hirtelen sok rost puffadást, híg székletet okozhat.
Arra is ügyelni kell, hogy mindig elegendő folyadékot fogyasszunk táplálkozásaink közben.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Erdőszélek tavaszi vitaminbombája a vadsnidling, azaz a kígyóhagyma
Salátaként, vagy apróra vágva, ízesítőként, mártásokba, öntetekbe is jól használható.