Életmód

57 nap alatt körbegyalogolta az országot a volt színházigazgató

Arra is szerette volna felhívni a figyelmet, hogy miért fontos megtanulnunk harmóniában élni a természettel.

57 nap alatt alatt teljesítette gyalogosan a 2600 kilométeres Kékkört, így új rekordot állított fel Csutka István, alias Camino Steve hosszú távú túrázó, a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház volt igazgatója, szín- és táncművész. A korábbi rekord 67 nap volt.

Luxusnyaralás helyett zarándoklat: 4100 kilométert sétált a nászutas házaspár
Szent-Jakab útjának emlékére azóta megszületett kisfiuknak a Jakab nevet adták.

Az Országos Kékkör – Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonala – három önálló túraútvonalat (egyúttal jelvényszerző túramozgalmat) – az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát – magába foglaló egybefüggő túraútvonal Magyarországon. Hossza mintegy 2600 kilométer.

Csutka István augusztus 13-án indult útnak Hűvösvölgyből, és 57 nap elteltével ugyanoda érkezett meg, ahol barátok, túratársak fogadták, írta a Sportbánya.

Az volt a célom ezzel a túrával, hogy felhívjam a figyelmet a hosszú távú túrázás szépségeire, ebben a rendhagyó évben a hazai túrázás fontosságára. 2020-ban, amikor a járvány miatt minden területen elsősorban a hazai dolgok kerültek előtérbe, arra is fel szerettem volna hívni a figyelmet, hogy miért fontos megtanulnunk harmóniában élni a természettel

– mondta a portálnak a rekorder.

Csutka István 45 és fél kilométert gyalogolt naponta átlagosan, de a számok mellé érdemes odaképzelni a szintkülönbségeket is.

Annyi, de annyi szeretetet kaptam barátoktól, ismerősöktől és ismeretlenektől. Annyian fogadtak be, vagy etettek meg önzetlenül, segítettek mikor kértem, vagy mikor látták, hogy szükségem lenne rá. Visszaadta a megtépázott hitemet az egymásnak feszüléssel terhes hétköznapjaink után. Azt hiszem ennél többet nem is kérhettem volna a jóistentől, hiszen kaptam megannyi tartalmas beszélgetést, új barátokat, rég nem látott barátokkal való újratalálkozásokat

– írta Facebook oldalán.

A hosszú távú túrázó az elmúlt öt évben többek között Grönlandon, Korzikán és az Amerikai Egyesült Államokban túrázott,  például az Appalachian Trailt és a Pacific Crest Trail Mojave sivatagon átívelő szakaszát is teljesítette.

Mostani rekordjához gratulálunk!

Kiemelt kép: Facebook/Csutka István

Világcsúcsot sétált Szent Márton Útján a kalocsai tanár
40 nap alatt gyalogolt 2000 kilométert a zarándokúton.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik