Mozaik

100 évesen ültetett ajándékfát egy óvodában az ország kertésze

100 év - 100 fa - 100 óvoda: ez volt a 35. intézmény a sorban.

Mint arról a Sokszínű Vidék korábban beszámolt, a Kalap Jakab Mozgalom “Ültess fát!” akciójának keretében a 100 éves dr. Bálint György, az ország kertészeként ismert  Bálint gazda 100 óvodának 100 gyümölcsfa-csemetét ajánlott fel. Az ültetések gyermekműsorral egybekötve szeptember 16-án egy százhalombattai óvodában kezdődtek, és azok idén november első napjaiig és jövő évben márciustól folyamatosan zajlanak.

Eddig harmincnégy facsemetét ültetett el Kalap Jakab Zsolt a gyerekek közreműködésével az ország számos intézményében. Az október 11-én délelőtt, a 35. fa csemete – mely egy almafa volt – ültetésénél, a főváros 12. kerületében, a Hegyvidéki Mesevár Óvodában, először vett részt személyesen az akcióban Bálint gazda. A 100 éves Gyuri bácsi korát meghazudtoló módon kapcsolódott be a munkába.

Nagyra tartom ezt a szemléletformáló, környezetvédelmi programot, és ezért is támogatom. Mondhatnánk azt, hogy csak 100 fáról van szó, ám a 100 fa sokszor száz gyermeket jelent, akik ezáltal is közelebb kerülnek a természetvédelem fontosságához

– említette a faültetésen dr. Bálint György.

Balra Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere, középen Kalap Jakab Zsolt, jobbra dr. Bálint György
Gyuri bácsi a Hegyvidéki Mesevár Óvoda gyógynövénykertjében a gyerekek körében

Mint megtudtuk, Gyuri bácsi a jövőben több alkalommal szeretne résztvenni a program faültetésein, hogy személyes példával járjon elöl az óvodások természetszemléletének formálásában.

Fotók: Sokszínű Vidék

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik