Mozaik

Egy hétig ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban

Az akció több mint 800 helyen egész évben tart.

Idén tizenegyedik alkalommal startol el a Settimana del Baratto, azaz magyarul Barter Hét. A hagyománnyá vált szolgáltatás november 18-tól egészen november 24-ig várja a vállalkozó kedvű szálláskeresőket.

De miről is van szó tulajdonképpen?

Az akció egyszerű és nagyszerű. Több olasz vendéglátóhelyen ezekben a napokban ingyen szállhat meg bárki, ha hajlandó érte megdolgozni.

Természetesen nem mosogatni és szobát takarítani kell. A settimanadelbaratto.it oldalon mindenki megtalálja az akcióban részt vevő szállásokat fotókkal, leírásokkal, térképekkel, véleményekkel. Mindezek mellett pedig ott van a szállás kívánságlistája is. Ebből a kívánságlistából ki lehet választani a cserealapot, a munkát, amivel a kedves vendég fizethet.

Akad vendéglátó, aki nyelvleckéket szeretne, mások képregényt, táncleckét, minőségi fotókat vagy éppen házias ételek főzését kéri, de természetesen a legtöbb szállásadó rugalmas, és meghallgatja a vendégek ötleteit is. A lényeg, hogy a Barter Héten senki nem pénzzel fizet.

Egy euróért árulják a házakat a mesés szicíliai városkában
Csodás, 2 szintes házak eladók Olaszországban alig több mint 300 forintért.

Külön jó hír, hogy az akció idén már nem csak Olaszországra korlátozódik, 68 országban lehet hasonlóan szállást foglalni, így Horvátországban, Egyiptomban, Írországban, Spanyolországban, Máltán, Svájcban, de még az Egyesült Államokban is.

Nincs más teendő tehát, mint ellátogatni az akció oldalára, kiválasztani a szállást, és megegyezni a tulajdonossal a cserealapról.

Azok se ijedjenek meg, akik a héten már nem tudnak utazni, hiszen az akcióban részt vevők közül több száz házigazda nemcsak a Settimana del Baratto hetében, hanem egész évben fogadja a barterajánlatokat a vendégektől.

A listán sajnos hazai szállásadó hely még nem szerepel, de ki tudja: ami késik, nem múlik, talán jövőre itthon is kedvet kap egy-két hotel vagy vendégház. Addig is, bátran nézelődjön mindenki a jelenleg részt vevők körében.

1 euróért vettek házat Olaszországban. Ez történt utána
Túl szépnek hangzott, hogy igaz legyen, mégis az lett.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik