Mozaik

Nagykőrösön nyit ki a Szadán bezáratott szafari park

Facebook/Safari Park Richter
Facebook/Safari Park Richter
Mintegy 200 állat, köztük több egzotikus faj, mint például Rotschild-zsiráf, indiai elefánt, zebrák, bivalyok és watusszi marhák lesznek láthatók a parkban.

A Richter Safari Park teljes egészében családi vállalkozásnak számít, és április 14-től várja a látogatókat – írta meg a Keol.

A 32 hektáros szafari park autóval járható be, a látogatók pedig a letekert ablakon át etethetik is az állatokat, a túra előtt részükre biztosított nyers répával. Az állatok többsége emberek között nőtt fel, ezért barátságosak és nem félnek az embertől.

Szadáról el kellett jönni

A szafari park korábban Szadán üzemelt, 2020-ben nyitotta meg kapuit, de a következő évben Szada nagyközség polgármestere és képviselő-testülete lakossági panaszok miatt elutasította az állatkerti minősítéshez szükséges kérelmet.

A park egyik elkülönített részére a későbbiekben oroszlánokat és tigriseket is telepítenek, ahová ráccsal biztosított terepjárón mehetnek majd be a vendégek ugyanúgy, mint Afrikában. A terület nagysága azt is lehetővé tette, hogy az állatok méltó elhelyezése mellett a gyerekeknek szánt állatsimogatós mini-zoo, dinó és kalandpark valamint látogatóközpont is kialakításra kerüljön.

Az elefántokkal minden nap tréning bemutatót fognak tartani, és a vendégek a parkban lévő tó partján megtekinthetik az elefántok fürösztését is. A tó közelében felállított klasszikus cirkuszi sátorban pedig naponta kétszer lesz hagyományos cirkuszi bemutató. A tóhoz közel felállítottak egy egzotikus óriáskereket is, amelyről a park egész területe belátható lesz madártávlatból.

Kapcsolódó
Sok az érdeklődő a Szadán megszűnt szafari park iránt
Jelenleg a lehetséges helyszíneket járják be, terveznek, ötletelnek, mérnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik