Mozaik

Törtelen bukkant fel a kóborló fekete párduc

illusztráció/wikimedia commons
illusztráció/wikimedia commons
A község határában megevett egy fél borjút.

2021 decemberében Fülöp Róbert kiskunhalasi polgármester osztotta meg közösségi oldalán azt a videót, melyen fekete párducot véltek látni Kiskunhalas határában. A hír vírusként száguldott végig az interneten, s mint arról a Sokszínű Vidék többször beszámolt, a ragadozót később több helyen is észlelték az országban.

Kapcsolódó
Termetes házi kandúr a fekete párducnak vélt halasi nagymacska?
Lassan ott tartunk, hogy minden termetes fekete házi macskát párducnak néznek az Alföldön.

Szolnokon, Kecskeméten, Kerecsenden és Tiszatenyőn is  látták az állatot, mely két hónap után eltűnt a látókörből és a sajtó hasábjairól is.

Most viszont a Pest megyei Törtel Község önkormányzatának közösségi oldalán a helyi polgárőr egyesület arról számolt be, hogy újra felbukkant a nagymacska.

Tisztelt Törteli Lakosok! Szombaton – július 16-án – a szerk. – 22 óra körül Polgármester úr értesített bennünket, hogy lakossági bejelentés érkezett, hogy a Kákás dűlő közelében “Párducot” láttak. A mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami. Hajnalig jártuk a környéket, éjjellátóval kerestük a “párducot’. Kereste a Rendőrség, a Mezőőrség, és a Vadásztársaság is. Kérjük, ha látnak valamit jelezzék

– írták a bejegyzésben.

Az esetről a ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány is beszámolt és felhívást tett közzé közösségi oldalán.

A fekete párduc már Törtelen jár, nemsokára Ceglédre érhet! Ha valaki látja, értesítse a Rendőrséget, vadászokat! Nem tudni, hogy merre indul Törtelről, lehet, hogy nem Cegléd felé veszi az irányt! A Törteli Polgármester hívott, hogy be tudjuk-e fogni, megevett egy fél borjút!

Ha újabb információk birtokába jutunk, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó
20 éves a nagyrábéi fekete párduc története
Volt olyan porta, ahol egy nagyobb fenyőfát is kivágtak, mert attól tartottak, hogy ott verhet „fészket” a veszélyes nagymacska.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik