Mozaik

Vélhetően vaddisznót néztek medvének Salgótarjánban

Pixabay
Pixabay
Arra kérik a lakosságot, hogy továbbra is jelezzék, ha medvét vélnek látni.

A Nógrád megyei medve figyelő Facebook-csoportban bukkant fel a hír, miszerint szeptember 20-án, kedden délután medvét észleltek Salgótarján Zagyvapálfalva településrészén. Azóta összesen nyolcan is látni vélték. A csoportban azt is közölték, hogy a medvét már keresik a hatóságok.

Kapcsolódó
Kóborló medvét láttak Salgótarjánban
Egy szeméttelep környékén észlelték.

Egy ideje már tanyáznak medvék Nógrádban, bár a bejelentések nagy része téves vagy nem teljesen biztos, de korábban a Cserhát déli részén és a Bükkben is sikerült vadkamerával megörökíteni Európa legnagyobb ragadozóját.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei megvizsgálták a medveészlelés állítólagos helyszínét, a Bercsényi utca végét és annak környékét, de eddig semmilyen bizonyítékot nem találtak arra vonatkozóan, hogy valóban medve járt volna arrafelé. Beszéltek környékbeliekkel is, de ők sem láttak medvét. Ellenben a nyomok és a túrások alapján nagyon intenzív vaddisznó-, illetve szarvasaktivitást észleltek az érintett területen

– írják Salgótarján Facebook-oldalán.

Gyakran előfordul, különösen szürkületben vagy sötétben, hogy más állatot néznek medvének. Valószínűleg ebben az esetben is ez történhetett

– tették hozzá.

Ettől függetlenül arra kérik a lakosságot, hogy legyenek körültekintők, illetve ha medvét látnak, akkor azt jelezzék az illetékes hatóságnak, vagyis a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak a +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámon! A nemzeti park munkatársai minden bejelentést komolyan vesznek és megvizsgálnak.

Kapcsolódó
Medve járt egy tusnádfürdői ház konyhájában
Találtak egy mézesbödönt, melyet elfogyasztottak és a konyhát feldúlva távoztak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik