Mozaik

Tizenkétezer kaktuszának keres új otthont az idős gyűjtő

Attila Hegyi/Facebook
Attila Hegyi/Facebook
Bármilyen megoldás érdekli.

Hetven éve, kilenc éves kora óta gyűjti a kaktuszokat Hegyi Attila kertész-kertépítő, akinek gyűjteményében mára mintegy tizenkétezer darab, ezerkétszáz fajta, az év minden időszakában nyíló kis – és nagy kaktusz található a világ minden tájáról.

A nyolcvanéves kertész azonban most kórházi ágyáról kér segítséget, írja a teol.hu.

A páratlan kaktuszgyűjtemény Várongon található. A gyűjtésen túl Hegyi Attila maga is foglalkozik szaporításukkal, gyűjteményét pedig nem sokkal ezelőttig szívesen meg is mutatta előzetes bejelentkezés után.

Most azonban az idős kertépítő-kertész közösségi oldalán lévő bejegyzéseiben arról ír, hogy “kórházi rehab ágyon” van, négy havi súlyos betegség után. És segítséget kér – nem önmaga, hanem egyedülálló magyar kaktuszgyűjteménye számára. Az ugyanis, ahogy Attila írja, még nem pusztul, de végnapjait éli.

 

Attila Hegyi/Facebook

Ők ugyanis a feleségével már nem tudják gondozni a kaktuszokat, mert megöregedve ez számukra már lehetetlen.  Az ötszáz négyzetméteres, hatalmas sátornyi növényház, és benne a kaktuszok tehát most új gondozót keresnek.

A kaktuszaim sokáig nagyon sok mindent kibírnak, de aggódom az összesért. Szeretném átadni a gyűjteményemet, minden megoldás érdekel

– mondja Hegyi Attila, aki reménykedik abban, hogy valaki segít neki, hogy élete munkája ne vesszen kárba.

Kapcsolódó
7 növény, ami pozitív energiával tölti meg otthonunkat
Egyes cserepes növények új energiákat adhatnak, ami egy fárasztó, feszült nap után nagy segítség lehet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik